Avioanele SUA si Rusiei din Siria, tot mai aproape de un INCIDENT grav. Iar s-au „intersectat”

externe

Doua avioane rusesti si doua avioane americane au ajuns unele in raza vizuala a celorlalte, la o distanta de 16-32 de kilometri, in spatiul aerian sirian, sambata, a anuntat marti coalitia impotriva gruparii Statului Islamic (SI) condusa de catre Statele Unite, relateaza CNN.

Ambele perechi de avioane s-au indepartat si nu a avut loc niciun incident, a declarat marti colonelul Steve Warren, un purtator de cuvant al coalitiei conduse de catre americani. „Fiecare si-a vazut de treaba”, a spus el.

Insa Warren a denuntat atacurile aeriene ruse in Siria ca „nesabuite si oarbe” si „iresponsabile”, mentioneaza Mediafax.

Aeronave rusesti urmaresc, de asemenea, avioane americane fara pilot.

Dintre cele 80 de atacuri aeriene pe care Statele Unite cred ca le-a efectuat Rusia, „doar o fractiune” vizeaza tinte SI, a subliniat Warren.

Aceste atacuri nu au condus la progrese semnificative, in pofida faptului ca ele consolideaza regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad, a apreciar colonelul american.

Moscova a recunoscut luni ca atacurile sale aeriene au scopul sa-l ajute pe al-Assad, un aliat vechi, insa a insistat ca cele mai multe dintre tintele acestor campanii au fost grupari teroriste, inclusiv SI.

In apararea campaniei aeriene americane, Warren a subliniat ca 70 de lideri si lideri de nivel mediu ai SI au fost ucisi in atacuri aeriene incepand din mai incoace, ceea ce obliga gruparea sa-si inlocuiasca in mod constant conducerea.

El a reiterat ca Washingtonul estimeaza ca SI a devenit tot mai „paranoica” in privinta securitatii operationale, cu scopul de a-si feri liderii de atacurile aeriene ale coalitiei occidentale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: