Avioanele Ucrainei sunt pe cer si lupta. Doua Su-27 au bombardat Insula Serpilor iar dronele au distrus alte doua nave Raptor plus un elicopter care debarca trupe – Video

externe

Ucraina ataca tot mai des si cu cu succes Insula Serpilor. In ultimele 24 de ore a folosit doua avioane Su-27 pentru a bombarda insula ocupata de rusi si a distrus alte doua nave Raptor ale Rusiei.

Iata momentul in care avioanele Ucrainei bombardeaza Insula Serpilor, imaginile fiinf filmate cu o drona care supraveghea operatiunea.

De asemenea, armata ucraineana anunta ca a distrus alte doua nave rusesti de patrulare din clasa Raptor cu o drona Bayraktar.

Momentul in care o drona Bayraktar distruge un elicopter al Rusiei chiar in momentul in care debarca trupe pe Insula Serpilor.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca aproape 200 de situri de patrimoniu cultural au fost lovite in tara sa de cand Rusia a invadat Ucraina in urma cu doua luni si jumatate, transmite duminica dpa.

„Pana la 7 mai, armata rusa a distrus sau avariat deja aproape 200 de situri de patrimoniu cultural”, a apreciat Zelenski intr-un mesaj video difuzat sambata seara la Kiev.

Printre acestea se numara muzeul dedicat poetului si filosofului Grigorii Skovoroda din regiunea Harkov, care a fost lovit de o racheta cu o noapte in urma, a spus Zelenski.

„Din nefericire, raul tinde sa se intoarca acolo unde oamenii nu respecta drepturile altor oameni, dispretuiesc legea si distrug cultura. (…) Este exact ceea ce s-a intamplat cu statul rus. De aceea noi toti trebuie sa ne aparam acum. Sa ne aparam oamenii, orasele si chiar muzeele, care devin tinte ale atacurilor ruse cu racheta”, a explicat seful statului ucrainean.

Zelenski a amintit ca duminica si luni intreaga omenire va marca victoria asupra nazistilor in cel de-al doilea Razboi Mondial. Insa actiunile Rusiei ar trebui „sa aminteasca fiecarui stat si fiecarei natiuni ca este imposibil sa invingi raul odata pentru totdeauna”, a conchis el.

Mai mult despre: ,

Comentarii: