externe

Avion Boeing in flacari, avand 468 de oameni la bord. Datorita pilotului, nimeni nu a fost ranit

Un avion de linie care transporta 468 de persoane din Indonezia catre Arabia Saudita a aterizat de urgenta miercuri din cauza unui incendiu la un motor, a anuntat compania aeriana Garuda Indonesia, citata de France Presse.

Transportatorul indonezian a precizat ca zborul Garuda-1105 catre Madinah – operat de un Boeing 747-400 – s-a intors pe aeroportul initial din orasul indonezian Makassar la ora locala 17:15 (0915 GMT), toti pasagerii fiind nevatamati.

„Decizia a fost luata de pilotul comandant imediat dupa decolare, avand in vedere problemele motorului care au necesitat o examinare suplimentara dupa ce au fost observate scantei la unul dintre motoare”, a declarat intr-un comunicat directorul presedinte al Garuda, Irfan Setiaputra.

La bordul zborului se aflau 450 de pasageri si 18 membri ai echipajului, a precizat Irfan, inclusiv pelerini pentru hajj, pelerinajul musulman de cateva zile din Arabia Saudita.

Cu totii au fost redirectionati catre locuri de cazare inainte de a se imbarca pe un zbor de inlocuire mai tarziu, miercuri, spre Arabia Saudita, a precizat el.

Imagini postate pe retelele de socializare, care nu au fost verificate de AFP, ar fi aratat cum motorul avionului a luat foc la decolare.

Acest avion a fost oprit la sol pentru o ancheta de siguranta, a precizat Irfan.

Compania aeriana, detinuta in proportie de 60% de statul indonezian, a suferit pierderi masive in timpul pandemiei Covid-19, oprindu-si la sol cea mai mare parte a flotei sale din cauza restrictiilor de calatorie si a scaderii cererii, concediind sute de angajati.

Arhipelagul din sud-estul Asiei se bazeaza foarte mult pe transportul aerian pentru a conecta miile sale de insule, dar a suferit o serie de accidente aviatice mortale in ultimii ani.

Bilantul aviatic sumbru include un accident in 2021, in care un avion de pasageri Boeing al companiei Sriwijaya Air a plonjat in mod misterios in marea Java dupa decolarea din capitala Jakarta, ucigand toate cele 62 de persoane aflate la bord.

In martie, Ministerul Transporturilor din Indonezia a declarat ca a deschis o ancheta asupra companiei aeriene locale Batik Air, dupa ce s-a constatat ca doi dintre pilotii sai au adormit in timpul unui zbor.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

S-a saturat de catuse roz: un barbat a fost sechestrat timp de o saptamana intr-un club de masaj erotic din Bucuresti

Serviciul de Politie pentru Centrul Vechi a fost sesizat dupa ce un barbat a fost…

6 minute ago

Casa Alba refuza sa precizeze daca presedintele Joe Biden va comuta pedeapsa primita de fiul lui, Hunter, care risca 25 de ani inchisoare

Casa Alba a refuzat sa spuna miercuri daca presedintele Joe Biden ar putea lua in…

21 de minute ago

Hamas solicita Statelor Unite sa puna „presiune” pe Israel, pentru acceptarea unui armistitiu permanent in Fasia Gaza

Miscarea islamista palestiniana Hamas a cerut joi intr-un comunicat Statelor Unite sa faca "presiune" asupra…

36 de minute ago

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski face o vizita neanuntata in Arabia Saudita inaintea Summitului de pace din Elvetia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat miercuri in Arabia Saudita, cu cateva zile inainte de…

51 de minute ago

INTERVIU Barbu Mateescu, sociolog: „Cam unul din 20 de votanti intervievati la exit-poll a mintit. Le-a fost pur si simplu teama sa recunoasca”

Rezultatele alegerilor locale si europarlamentare din 9 iunie prefigureaza, in acest moment, o cursa in…

19 ore ago