Avion PRABUSIT in Franta. Nume FAIMOASE printre victime

news

Printre cele 150 de victime ale tragediei din Alpii francezi se afla si cateva nume cunoscute in Germania si Spania, cum ar fi doi artisti de opera si sotia unui important politician spaniol.

La Barcelona, Opera „Liceu” este in doliu. Doi artisti si-au pierdut viata in catastrofa aviatica: baritonul Oleg Briak si cantareata contralto Maria Radner. Cei doi avusesera spectacol sambata cu opera „Siegfried” a lui Wagner. In avion se mai aflau si sotul si copilul Mariei Radner, mentioneaza New York Times.

Maria Radner a avut spectacole in intreaga lume, inclusiv la Opera Metropolitana din New York si la teatrele din Milano si Buenos Aires.

Oleg Briak avea 54 de ani si era originar din Kazahstan. „Suntem socati. Am pierdut un mare artist si un mare om”, a declarat directorul Deutsche Oper am Rhein, Christoph Meyer.

Un alt pasager a fost Ariadna Falguera, sotia unui proeminent politician catalan. Sotul ei, Lluis Junca, este seful de cabinet al lui Oriol Junqueras, seful unui partidului care conduce miscarea de independenta a Catalaniei.

Pe langa cei 67 de germani si 45 de spanioli, la bord se mai aflau doi australieni, doi japonezi, doi columbieni si cel putin un belgian.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: