Avocat al violatorilor din Vaslui: Noroc ca a fost abolita pedeapsa cu MOARTEA

news

Declaratie socanta a avocatului lui Silviu Burada, tanarul care a pus la cale violul cumplit de la Vaslui. Aparatorul sustine ca pedepsele primite de tinerii acuzati de viol sunt nedrepte si ca singurul lor noroc este ca nu mai e in vigoare pedeapsa cu moartea.

Intr-un interviu acordat reporterilor Adevarul, avocatul Bogdan Luca s-a aratat consternat de decizia magistratilor de a-i readuce in arest pe cei sapte tineri din comuna vasluiana Valeni.

“Trebuie sa multumim celor din 1989, ca dupa Revolutie a fost inlaturata pedeapsa cu moartea, ca altfel se ajungea si la solutia aceasta. Sunt siderat de solutia in sine dar mai ales de faptul ca nu exista niciun fel de motive serioase pentru care s-a dispus inlocuirea masurii controlului judiciar cu cea a arestului. Practic s-a indreptat o greseala a procurorilor care nu au facut contestatie in momentul inlocuirii arestulului preventiv”, a precizat Bogdan Luca, avocat in Baroul Iasi, aparatorului lui Silviu Burada.

De asemenea, Bogdan Luca a mai aratat ca, in timpul procesului, victima din acest dosar s-ar fi constituit parte civila cu cate 10.000 de lei impotriva fiecarui inculpat, iar doi dintre acestia au fost de acord sa ii achite daune solicitate. Asa s-a ajuns ca instanta sa stabileasca plata unor despagubiri de 50.000 de lei.

Judecatoria Vaslui a decis ieri condamnarea la inchisoare a celor sapte tineri acuzati ca au violat o fata de 18 ani. Pedepsele primite variaza intre 5 ani si 8 luni si 8 ani si 4 luni. Judecatorii au dispus si achitarea catre victima a unor daune totale de 50.000 de lei, dar si inlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv pentru toti cei sapte tineri.

Foto: adevarul.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: