Avocata lui Dragnea, atac violent la adresa lui Toader. Ministrul este acuzat de „lasitate” si „duplicitate”

news

Maria Vasii, avocata care l-a reprezentat pe Liviu Dragnea in mai multe procese, l-a acuzat miercuri de Tudorel Toader de „lasitate” si „duplicitate” cu putin timp inainte de votul la motiunea simpla din Parlament privind activitatea ministrului Justitiei.

Afirmatiile avocatei lui Dragnea au fost facute in cadrul unei discutii, la Antena 3, privind promisiunea neonorata de catre Tudorel Toader de a face public un document prin care Augustin Lazar ar fi dispus calasarea unui dosar al presedintelui Iohannis.

„Lasitatea si duplicitatea domnului Toader au fost evidente, dadea cu o mana si lua cu alta. S-a facut instrument de realizare a unor interese”, a declarat Vasii.

„Se joaca la santaj, este regretabil ca sentimentul pe care il avem este acesta”, a mai spus avocata.

Votul asupra motiunii simple impotriva ministrului Justitiei Tudorel Toader este dat miercuri de deputati. Rezultatul votului ar putea reprezenta o surpriza, in conditiile in care liderul PSD Liviu Dragnea a declarat ca parlamentarii PSD vor vota sa cum le dicteaza constiinta, iar intrebat daca isi asuma riscul ca motiunea sa fie doptata, raspunsul sau a fost: „Nu pot sa intorc niciodata mana la spate deputatilor PSD”.

Motiunea simpla, initiata de USR si PNL, a fost citita marti in plenul Camerei Deputatilor. Opozitia ii cere demisia ministrului, caracterizandu-l drept „un ministru de nota 4”.

Inaintea motiunii, ministrul a declarat, comentand titlul acesteia, ca probabil semnatarii sunt adeptii sistemului sovietic, cu note de la 1 la 5. De asemenea, in timpul sedintei de plen, ministrul a distribuit pe Facebook o fotrografie cu fiul sau Teodor si cu partenera acestuia.

CITESTE SI Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, citita in Parlament: A venit vremea evaluarii dumneavoastra si am concluzionat ca sunteti un ministru de nota 4
In discursul rostit in plenul Camerei Deputatilor, Tudorel Toader a facut apel la normalitate, spunand ca aceasta inseamna ca un cetatean sa nu fie trimis in judecata pe nedrept. El a fost si ironic, spunand ca cel care evalueaza pe cineva trebuie sa fie cel putin egal in grad profesional cu persoana evaluata, referindu-se la deputatul USR Stelian Ion. In finalul interventiei sale din Camera Deputatilor, Toader a spus ca un om poate sta pe nedrept inchis cativa ani, dar statul nu poate spune ca a fost o greseala, pentru ca este invocat tot timpul principiul independentei justitiei.

„Vreau sa va reamintesc urmatorul lucru si daca mergeti pe minima empatie, imi dati dreptate: ganditi-va la aia de erau pe Stirbei Voda pusi in lumina reflectoarelor, au stat ani de zile in puscarie apoi li s-a spus ca fapta nu exista. Ii spui omului ca a stat o noapte, o luna, un an, sapte ani in puscarie degeaba, dar noi spunem independenta justitiei, nu putem spune ca s-a gresit, sa mearga la CEDO”, a declarat Toader in Parlament.

Dupa dezbaterile din plen, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat ca deputatii PSD vor vota dupa propria lor constiinta, iar intrebat daca isi asuma riscul ca motiunea sa treaca, a raspuns: „Nu pot sa intorc niciodata mana la spate deputatilor PSD”.

Vor vota „dupa propria lor constiinta”, a declarat Dragnea, referindu-se la votul deputatilor PSD asupra motiunii pe Justitie.

„Nu le dau eu sugestii ca s-au tot dat din partea altora in legatura cu domnul Toader. Unii spun ca nu mai fie, altii spun neparat sa ramana si am zis ca cel mai bine este sa judece colegii si sa voteze”, a replicat liderul PSD.

Intrebat daca isi asuma in cazul in care trece motiunea, a raspuns: „Eu nu pot sa intorc niciodata mana la spate deputatilor PSD”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: