Avocata lui Dragnea, reactie neasteptata in scandalul interlopilor de la Curtea Suprema. Codrin Stefanescu ar putea fi exclus din PSD

politica

Avocata lui Liviu Dragnea, Maria Vasii, si-a manifestat indignarea ca au fost adusi „interlopi” pentru a-l proteja pe Liviu Dragnea in momentul in care a parasit sediul ICCJ. Interlopii au fost insa adusi chiar de catre secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu.

Avocata lui Dragnea a declarat, la Antena 3, ca a observat „cu stupoare” ca au fost adusi „interlopi” dupa ce a solicitat masuri din partea ICCJ pentru protejarea lui Dragnea.

„Vom depune alaturi de colegi avocati un protest la Bruxelles fata de cum s-au desfasurat evenimentele de ieri de la ICCJ. O sa intrebam organismele abilitate de la nivelul UE, daca acestea au fost conditionalitatile din MCV justitiei din Romania, respectiv sa aduci un demnitar in fata ICCJ, nu pentru judecata, ci pentru ca este locul unde este obligat sa mearga si in acest mod il supui unor atrocitati, pentru ca acel demnitar nu poate sa raspunda datorita decentei si demnitatii sale. Vom depune un protest cu privire la lipsa de reactie a ICCJ. ICCJ este obligata prin modul in care isi organizeaza serviciul de paza sa asigure securitatea celor care vin la proces. Am depus in cursul zilei o solicitare catre conducerea ICCJ pentru a se lua masuri, pentru ca la iesirea din sala sa nu se repete agresiunile la care a fost supus dl Dragnea la intrarea in ICCJ. Am primit un raspuns din partea ICCJ ca se vor lua masurile cuvenite si am observat cu stupoare, ce masuri s-au luat, ca au fost adusi interlopii, nu? (…) Eu am cerut masuri de protectie si am vazut interlopii”, a declarat Maria Vasii la Antena3.

Imaginile cu interlopii au devenit virale, afectand grav imaginea PSD. Codrin Stefanescu, cel care i-a adus pe interlopi, a sustinut ca acestia sunt „pesedisti vechi, eroi la revolutie, care mai au inca gloante in corp”. Insa, interlopii nu au mai mult de 35 de ani, deci putin probabil ca ei sa fi participat la Revolutie cand aveau mai putin de 10 ani.

codrin

Deoacamdata nu exista o reactie oficiala din partea conducerii PSD fata de gestul lui Stefanescu, insa prejudiciile de imagine sunt considerabile. In situatii mult mai putin grave ca acum, conducerea PSD a trecut la excluderi din partid.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: