Avocatii lui Dragnea incearca sa-i bage pumnul in gura judecatorului Danilet: „Este o oroare ce face”

politica

Toni Neacsu, fost avocat al Bombonicai Dragnea si unul dintre consilierii jurifici neoficiali ai sefului PSD, incearca sa-l determine pe judecatorul Cristi Danilet sa nu isi mai exprime in public opiniile despre justitie.

„Sunt peste 15.000 de avocati activi in Romania. Daca de maine toti avocatii am formula cereri de recuzare, in dosarele pe care le avem fiecare, impotriva tuturor judecatorilor care isi exprima optiunile in public, fie ca e vorba despre cele politice fie despre cele privind politica penala, calitatea si intelesul legilor, am face un act necesar de igienizare. Un magistrat care se exprima asupra problemelor juridice in alta parte decat in sala de judecata, ori se implica, prin memorii, proteste ori numai pe facebook, in activitatea politica de scriere a legilor ori ia partea, fie si implicit, unei tabere in lupta politicienilor, este o oroare. Libertatea de exprimare e una, partizanatul si expunerea pe taraba a optiunilor juridice, e altceva. In fata unui val concentrat de cereri de recuzare, repetat si iar repetat, colegii lor insisi ii vor aduce pe cei prea agitati cu picioarele pe pamantul codului lor deontologic”, a scris Toni Neacsu pe Facebook.

Revista Q Magazine a anuntat recent ca judecatorul Cristi Danilet a fost recuzat dintr-un proces pentru ca si-a exprimat opinia pe „Facebook si pe bloguri”. Danilet a anuntat, sambata, ca astazi va avea loc un amplu protest al magistratilor pe scarile Curtii de Apel din Bucuresti.

„Cristi Danilet, magistratul-revolutionar, ar trebui sa inceapa sa inteleaga ca legea trebuie respectata si de cei care o aplica. Sunt cunoscute pozitiile publice ale judecatorului Danilet referitoare la protocoalele secrete dintre SRI si institutiile din Justitie. Danilet a afirmat nu o data ca protocoalele sunt perfect legale.

Potrivit portal.just.ro, „judecatorul Cristi Danilet a fost recuzat recent tocmai pentru opiniile exprimate pe Facebook si pe bloguri, opinii pe care un magistrat nu are dreptul sa si le exprime potrivit legii 303/2004. Prin admiterea cererii de recuzare trebuie inteles ca judecatorii au inteles pana la urma ca Danilet constituie un pericol pentru justitie, avand in vedere parti-pris-urile sale, afectand prin acestea calitatea de echitabilitate a unui proces”, scria Q Magazine.

Q Magazine este condusa de Floriana Jucan, o persoana ale carei legaturi cu conducerea PSD si cu serviciile secrete sunt de notorietate. Recent, presa a scris ca SC Babilon Press SRL, cea care editeaza Q Magazine, a obtinut un contract de 112.000 de lei pentru brandul turistic al judetului Neamt din partea presedintelui CJ Neamt, Ionel Arsene. Arsene este vicepresedinte PSD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: