Avocatii lui Liviu Dragnea au obtinut amanarea sentintei. Toata lumea asteapta decizia CCR

politica

Judecatorii ICCJ au decis sa amane pentru data de 20 mai un verdict in dosarul angajarilor fictive de la Consiliul Judetean Teleorman.

DNA s-a opus, acuzand tergiversarea procesului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, in fata judecatorilor de la Instanta suprema, ca dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman este unul politic si ca timpul va confirma acest lucru.

„Sunt total nevinovat si vreau sa va asigur, indiferent de ce veti decide, ca nu am stiut despre cele doua ca nu merg la serviciu si parerea mea este in continuare ca acest dosar e unul politic si ca timpul va confirma acest aspect”, a spus Dragnea.

El a precizat ca nu cunostea daca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica erau membre de partid.

„In timpul campaniilor electorale, eu mergeam in judet. Nu se castiga din birou. Normal ca in perioada campaniilor era treaba multa, dar erau zeci de voluntari. Stoica si Botorogeanu nu stiu daca erau membre de partid. Citind dosarul, eu nu stiam rostul lor de acolo sau ce faceau ele acolo. Ca si acum, avem Birou Permanent National. Sunt cei din birou, iar pe margine sunt zece-douazeci de tineri. Ca ele stateau si in restul timpului la partid, eu nu stiu ce sa spun. Practic, participarea la aceste sedinte poate fi pusa pe seama celor alesi. Ei sunt parte din structura partidului. Nu stiu de ce cele doua femei participau. Speram ca erau membri de partid”, a declarat Liviu Dragnea in fata judecatorilor.

Inalta Curte de Casatie si Justitie discuta, luni, un nou termen in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, in care presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu.

In decembrie 2013, procurorii au inregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul ca Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, in schimbul unor foloase necuvenite, proceda la mentinerea ilegala in posturi a doua angajate, Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei PSD Teleorman.

DNA sustine ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona si controla activitatea DGASPC Teleorman, institutie in cadrul careia au fost incadrate Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirma ca Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica sa se angajeze si sa fie remunerata in cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat ca a contribuit, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica sa fie mentinute in functie la DGASPC Teleorman.

Mai mult despre:


Comentarii: