Avocatii lui Sam Bankman-Fried, acuzat de furtul a 8 miliarde de dolari, solicita o pedeapsa blanda, pe motiv ca banii vor fi inapoiati. Bancherul escroc risca 110 de ani de inchisoare

externe

Sam Bankman-Fried, condamnare, 110 ani de inchisoare, frauda bancara, miliarde de dolari

Avocatul lui Sam Bankman-Fried a cerut marti unui judecator sa impuna o sentinta mai blanda pentru fondatorul FTX, acuzat de furtul a 8 miliarde de dolari de la clientii bursei de criptomonede, acum in faliment, argumentand ca clientii ar putea primi inapoi cea mai mare parte a fondurilor lor.

Intr-un memoriu , avocatul lui Bankman-Fried, Marc Mukasey, i-a spus judecatorului districtual Lewis Kaplan ca un interval de orientari intre 5 si 6 ani ar fi o pedeapsa cu inchisoarea adecvata. Aceasta pedeapsa este mult mai mica decat pedeapsa maxima de 110 ani pe care o risca dupa ce un juriu l-a gasit vinovat in noiembrie de sapte capete de acuzare pentru frauda si conspiratie, in ceea ce procurorii au numit una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria Americii.

Bankman-Fried a pledat nevinovat si este de asteptat sa faca apel la condamnarea si sentinta sa. El a recunoscut ca a facut greseli la conducerea FTX, dar a declarat la proces ca nu a intentionat niciodata sa fure fondurile clientilor. Kaplan urmeaza sa il condamne pe fostul miliardar, care implineste 32 de ani saptamana viitoare, pe 28 martie.

Prezentarea avocatului a fost insotita de scrisori de sustinere din partea parintilor lui Bankman-Fried, a psihiatrului si a altor persoane. Parintii sai, profesorii de drept de la Stanford, Joseph Bankman si Barbara Fried, au declarat ca fiul lor nu era interesat de bogatia materiala si ca a muncit din greu pentru a-i despagubi pe clienti in luna dintre prabusirea FTX, cu sediul in Bahamas, in noiembrie 2022, si arestarea sa pentru frauda, o luna mai tarziu.

„Barbara si cu mine… am fost martori de prima mana la concentrarea sa unica asupra recuperarii banilor pentru deponenti, mult timp dupa ce a existat vreo posibilitate ca el sa poata salva ceva din capitalul sau averea sa”, a scris Bankman.

Mukasey a calificat drept „barbar” intervalul de 100 de ani calculat de ofiterii de probatiune, spunand ca acesta s-a bazat partial pe o afirmatie eronata conform careia clientii FTX au pierdut miliarde. El a subliniat afirmatia recenta a companiei falimentare ca se asteapta sa ramburseze toti clientii in intregime pentru a sustine argumentul ca Bankman-Fried nu a intentionat sa fure.

„Condamnarea nu se refera la faptul ca Sam a intentionat sa returneze banii. El a facut-o”, a scris Mukasey. Calculul ofiterilor de probatiune nu este obligatoriu pentru Kaplan. Biroul procurorului federal din Manhattan este asteptat sa faca propria recomandare de condamnare pana la 15 martie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: