Avocatul fostei neveste al lui Dragnea il ataca pe judecatorul Cristi Danilet, cerandu-i sa nu mai vorbeasca: „Nu e vorba de cersit clementa”

news

Avocatul Bombonicai Prodana, Toni Neacsu, il ataca pe judecatorul Cristi Danilet, acuzandu-l ca si-a dat cu parerea despre „dosare pe rolul instantelor”. Danilet a comentat, miercuri, solicitarea fostei neveste a lui Dragnea de a fi scoasa din proces, pentru ca si-a platit prejudiciul in acest dosar.

„Ca judecator in functie este corect, intelept si deontologic sa nu-ti dai cu parerea cum face d-ul Danilet despre dosare pe rolul instantelor, mai ales daca habar nu ai ce se afla in acestea.

Intrucat faptele care se imputa clientei mele Prodana Bombonica sunt de pana in 2010, am achitat prejudiciul care i se imputa, si am solicitat, in subsidiar fata de achitarea pe care o voi cere in raport de Decizia CCR pe abuz in serviciu castigata tot de noi in acest dosar, aplicarea art. 74/1 cod penal anterior, ca lege penala mai favorabila. Deci nu e vorba de cersit clementa, cum sugereaza d-ul judecator. Articolul cu pricina, specialistii stiu, a fost in vigoare o vreme scurta, dar inca poate produce efecte juridice, iar practica ICCJ o dovedeste.

Deci nici vorba de recunoastere a faptei, ci maximizarea sanselor judiciare ale clientei mele. Ca avocat trebuie sa ai tot timpul o centura de siguranta in folosul clientului, iar eu niciodata nu tin toti asii juridici in aceeasi mana. Toate comentariile referitor la ingreunarea pozitiei juridice a d-lui Liviu Dragnea sunt copilarii”, a scris Neacsu pe Facebook.

El a declarat la plecarea de la Inalta Curte ca fosta sotie a lui Liviu Dragnea a achitat doar 33 de mii de lei, partea sa din intreg prejudiciul retinut in caz. El a aratat ca Bombonica Prodana, chiar daca a achitat prejudiciul, nu recunoaste vinovatia.

Fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana a depus la dosar o hartie prin care arata ca a platit catre DGASPC prejudiciul in acest dosar si cere incetarea procesului sau in acest caz. Mai multi specialisti in drept sunt de parere ca acest fapt ar insemna o recunoastere a vinovatiei.

Judecatorul Cristi Danilet a explicat ce inseamna din punct de vedere juridic pasul facut de Bombonica Prodana.

„Un proces penal pentru o fapta care a produs pagube are doua laturi: latura penala, in care se stabileste daca acuzatul a comis sau nu o infractiune; latura civila, in care se stabileste cat este prejudiciul. Daca prejudiciul este acoperit in timpul procesului si persoana este gasita vinovata, la stabilirea sanctiunii se va tine seama ca element favorabil faptul ca paguba a fost recuperata”, a declarat Danilet pentru ziare.com.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: