Avocatul pe care Dragnea i l-a angajat Bombonicai are si el pareri despre protocolul SRI-Parchetul General: „Acesta este lucrul cel mai grav”

news

Avocatul Toni Neacsu, fost membru CSM, a declarat ca protocolul incheiat intre Parchetul General si SRI arata lucruri ingrijoratoare, cel mai grav aspect fiind cel privind extinderea echipelor operative formate dintre procurori si ofiteri. Neacsu o reprezinta pe Bombonica Prodan in dosarul pe care DNA i l-a deschis lui Dragnea.

„Totul ar trebui sa ne ingrijoreze. Lucrul cel mai grav pe care cred eu ca il contine protocolul acesta este faptul ca a extins acele echipe operative formate din procurori si cei din cadrul SRI – de la acele cateva infractiuni privind securitatea nationala in care SRI are competente legale, cam la toate infractiunile din Codul Penal. Eu cred ca acesta este lucrul cel mai grav. Restul nu face decat sa detalieze modalitatea de lucru, dar totul subordonat acestui amestec al SRI in cam tot ce insemna ancheta penala in Romania. E extrem de grav nu neaparat ce scrie in protocol, pentru ca noi nu stim cum a fost pus el in aplicare, dar el permitea niste abuzuri de neimaginat pentru ceea ce inseamna statul de drept. Permitea, nu stim daca s-a intamplat”, a declarat, pentru agentia de presa Mediafax, avocatul Toni Neacsu, fost membru CSM.

Toni Neacsu a mai explicat ca, odata cu desecretizarea protocolului, daca se constata ca pe baza lui au fost obtinute in mod ilegal probe pentru dosare, se poate constata nulitatea acestora.

„Nu plecam de la premisa ca s-ar putea solicita rejudecarea unor dosare pe ideea ca au fost facute pe baza unor protocoale, ci pe ideea ca probele folosite in acele dosare au fost obtinute prin mijloace nelegale. Aceste mijloace nelegale de obtinere a probelor duc la nulitatea acelor probe, pana la urma. Deci ele, practic, nu sunt legale. Daca acele mijloace erau prevazute de acest protocol, putem spune ca protocolul le-a provocat”, a mai declarat Toni Neacsu.

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a publicat, vineri, pe site, protocolul din 2009 incheiat intre SRI si Parchetul General, documentul avand 18 pagini. In baza acestui act de colaborare, Serviciul Roman de Informatii a acordat asistenta procurorilor, timp de 7 ani. Protocolul dintre Parchetul general si SRI a fost semnat in 4 februarie 2009, de catre procurorul general la acea vreme, Laura Codruta Kovesi, adjunctul sau, Tiberiu Nitu, si seful SRI, George Maior, si prim-adjunctul Florian Coldea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: