BAC 2016. O profesoara s-a facut de ras in fata elevilor: Euxodiu sau Eudoxiu? Pusa la punct de un elev

news

Prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat, la limba si literatura romana, a creat o anumita confuzie in randul concurentilor, subiectul in care se cerea alegerea si analiza unui roman interbelic punand la grea incercare pe multi din cei examinati.

Intr-un comentariu al utilizatorului „Stefan din Nord” la articolul publicat de adevarul.ro, „Bacalaureat 2016. Romanul interbelic i-a pacalit pe multi candidati: Eu am scris ‘Morometii’. Actiunea e inainte de razboi“, se face referire la un episod in care o profesoara-supraveghetor se face de ras in fata elevilor.

„Cam asta e nivelul absolventilor de liceu care trec ca gasca prin apa la scoala. Cum sa faci asa o confuzie grosolana intre un roman scris in perioada interbelica si actiunea unui roman petrecuta in perioada interbelica, dar scris de romancier dupa incheierea ultimului razboi mondial, asa cum a fost romanul Morometii ?

Dar nici unii profesori nu se lasa mai prejos. Un caz hilar s-a petrecut astazi la colegiul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ din Radauti. La proba de BAC, dintr-o clasa, a fost repartizata ca supraveghetoare a examenului o profesoara din alt oras.

Venind vorba despre numele liceului, distinsa profesoara incepe a spune Euxodiu Hurmuzachi. Elevii au inceput a rade pe sub mustati, dar, vazand ca profa insista in continuare cu Euxodiu in sus, Euxodiu in jos, n-au mai putut rabda si unul ii zice: Eudoxiu, doamna!

Vai, ma scuzati, dar eu nu cunosc bine liceul, fiindca sunt din alt oras se scuza nefericita. Revolutia de la 1848, doamna, o puse la punct elevul. Si uite asa, in fata unei clase de elevi absolventi de liceu, o profesoara se face de ras cu spoiala ei subtire de cultura generala”, incheie utilizatorul.

Conform Wikipedia, Eudoxiu Hurmuzachi a fost istoric, politician austriac, intre altele mareaal al Ducatului Bucovinei, si patriot roman, membru a Acamiei Romane, care a luptat pentru drepturile romanilor din Imperiul Habsburgic, dar si scriitor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: