Bacalaureat 2016. Subiecte Limba ROMANA si baremul de corectare

news

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2016. BACALAUREAT 2016 EDU.RO: Examenul de Bacalaureat, sesiunea de vara, se desfasoara in acest an in perioada 13 iunie – 8 iulie. Absolventii de liceu vor avea pana in 1 iulie probele orale si de competente digitale, iar din 4 iulie vor fi probele scrise, rezultatele finale urmand sa fie afisate in 16 iulie.

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2016. Elevii de clasa a XII-a si candidatii respinsi in anii precedenti la Bacalaureat au inceput, pe data de 13 iunie, sesiunea de vara a examenului de bacalaureat 2016.

Probele scrise vor incepe pe data de 4 iulie, astfel: 4 iulie – Limba si literatura romana (proba E)a), 5 iulie – proba la Limba si literatura materna (proba E)b), 6 iulie – proba obligatorie a profilului (proba E)c), 8 iulie – proba la alegere a profilului si specializarii (proba E)d).

MODELE de SUBIECTE si BAREME de CORECTARE ROMANA BACALAUREAT 2016, conform Romania TV:

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT-  Filiera teoretica- profilul umanist, Filiera vocationala- profilul pedagogic

BAREM ROMANA-  Filiera teoretica- profilul umanist, Filiera vocationala- profilul pedagogic

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT- Filiera teoretica- profil real, filiera tehnologica

BAREM ROMANA- Filiera teoretica- profil real, filiera tehnologica

Vezi si:

MODELE DE SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016

MODELE De SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2016

Primele REZULTATE BACALAUREAT 2016 vor fi afisate pe 12 iulie, atunci cand, in intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Intre 13 si 15 iulie urmeaza sa fie rezolvate contestatiile, iar rezultatele finale vor fi facute publice in data de 16 iulie.

Candidatii la Bacalaureat 2016 vor semna un proces-verbal, in sala de examen, inainte de inceperea probelor, prin care vor mentiona ca stiu faptul ca vor fi dasi afara din sala de examen in cazul in care sunt prinsi copiind si ca nu vor mai putea participa la urmatoarele doua sesiuni de Bacalaureat.

Elevii nu au voie sa intre in sala de examen cu urmatoarele lucruri: ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete. De asemenea, nu au voie sa aiba asupra lor: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati, telefoane mobile, casti audio sau calculatoare.

Candidatii sunt obligati sa lase aceste obiecte in sala de depozitare a obiectelor personale, in caz contrar urmand sa nu fie primiti in sala de examen.

In timpul probelor, elevii nu au voie sa vorbeasca intre ei sau cu exteriorul si nici sa schimbe intre ei foi de lucrare, ciorne, notise sau orice alte materiale care pot fi folosite la rezolvarea subeictelor, in caz contrar urmand sa fie eliminati.

BACALAUREAT 2016: Calendarul BAC 2016, sesiunea iunie-iulie 2016:

13-15 iunie: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A);
15-17 iunie: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B);
21-24 iunie: Evaluarea competentelor digitale (proba D);
27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C);
4 iulie: Limba si literatura romana (proba E a, proba scrisa);
5 iulie: Limba si literatura materna (proba E b, proba scrisa);
6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E c, proba scrisa);
8 iulie: Proba la alegere a profilului si specializarii (proba E d, proba scrisa);

Noul ordin prevede ca lucrarile elevilor nu vor mai fi corectate automat intr-un alt judet decat cel in care au sustinut examenul, ci numai in cazul in care Comisia Nationala de Bacalaureat decide acest lucru.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: