Bacalaureat – sesiunea de toamna: Luni – evaluarea competentelor de comunicare orala in limba romana si materna

news

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, bacalaureatul – sesiunea de toamna – continua luni cu proba de evaluare a competentelor de comunicare orala in limba romana, dar si cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B) pentru absolventii de liceu apartinand minoritatilor nationale. 

Urmatoarea proba de evaluare a competentelor digitale (proba D) se va derula in zilele de 29 si 30 august, urmand ca evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) sa se desfasoare in zilele de 30 si 31 august, anunt Agerpres.ro

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

  • sa sustina toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale
  • sa sustina toate probele scrise
  • sa obtina nota 5 la fiecare dintre acestea si cel putin media 6 la probele scrise

Rezultatele vor fi afisate pe 1 septembrie pana la ora 16,00, iar contestatiile se pot depune in aceeasi zi intre orele 16,00 si 20,00. Afisarea rezultatelor finale este programata pentru data de 6 septembrie.

39.435 de absolventi de liceu s-au inscris pentru a sustine examenul national de Bacalaureat in sesiunea august — septembrie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: