Bacalbasa a incercat sa salveze in Parlament institutul lui Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu. Un alt PSD-ist i s-a alaturat

politica

Comisia de cultura a Camerei Deputatilor a votat, marti, in favoarea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Institutul a fost condus de Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu.

Presedintele comisiei, Gigel Stirbu, a remarcat ca ordonanta a produs deja efecte juridice. „Din punct de vedere juridic, IRRD 89 a fost desfiintat”, a spus Gigel Stirbu.

Deputatul USR Iulian Bulai a declarat ca acest institut a functionat foarte multi ani, dar ca actorii politici nu pot fi si scriitori de istorie contemporana, iar actiunile institutiei pot fi duse mai departe de catre Institutul de Cercetare a Arhivelor Comunismului.

„Nu stiu daca a adus plus valoare societatii, probabil ca da. (…) Actorii politici nu pot fi si scriitorii de istorie contemporana. (…) Nici domnul Ion Iliescu si nici domnul Voican Voiculescu. (…) Ironia este ca, astazi, fostul presedinte al PSD si fost presedinte de onoare al IRRD implineste 90 de ani. Sa fie ca un cadou in replica actiunilor lui, nu stiu, dar votul e evident”, a afirmat Bulai.

Deputatii PSD Gheorghe Socotar si Nicolae Bacalbasa s-au opus desfiintarii IRRD 89.

Camera Deputatilor este prima sesizata in privinta acestui proiect de lege.

Mai mult despre:

Comentarii: