Bacanu (PNL) da vina pe USR pentru ca Vicol a ajuns sefa Comisiei Juridice: „PNL nu a avut nimic de a face, a fost un protocol intre USR si PSD”

politica

Deputatul PNL Cristian Bacanu a sustinut luni ca Laura Vicol (PSD) a ajuns presedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor cu ajutorul USR. El a mai spus ca PNL nu a avut cum sa se impotriveasca.

”A fost un joc cinic, a fost un protocol intre USR si PSD, s-a facut un schimb intre doua comisii”, a spus Bacanu la Profit TV.

Bacanu a sustinut ca in urma acestei intelgeri, USR au primit sefia comisiei de Transporturi, unde presedinte a devenit Catalin Drula, si sefia Comisiei pentru mediul de afaceri, nou infiintata (comisia pentru antreprenoriat si turism, nr.) unde presedinte a fost numit Claudiu Nasui, iar PSD a primit Comisia Juridica si Comisia de Munca.

”Noi nu am avut nimic de-a face, nu se voteaza in comisie, se ia act. Grupul care detine presedintia comisiei voteaza un nou presedinte pentru comisia juridica, iar comisia juridica ia act, cert este ca nu s-a votat de catre parlamentarii PNL”, a mai pretins Bacanu.

Fostul sef al Comisiei Juridice, Mihai Badea (USR) a anuntat insa, imediat dupa ce a fost inlocuit, ca noua coalitie PNL-PSD-UDMR a votat-o atunci pe Laura Vicol (PSD).

”Dupa 11 luni de mandat, plec cu fruntea sus din functia de presedinte al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor, care cade prada PSD-ului, cu concursul vasalilor lor din PNL. In ceea ce ma priveste, n-am sa ma lamentez fata de aceasta situatie, din simplul motiv ca nu-mi sta in fire sa prind radacini in vreo functie, asa cum i-am vazut pe atatia altii”, a scris Badea pe Facebook.

USR a reactionat de altfel foarte dur dupa ce Vicol a ajuns sefa a Comisiei Juridice.

”Laura Vicol a primit rasplata pentru ca a fost avocata unei mafii care a capturat statul roman. Laura Vicol, reprezentanta Alinei Bica, fosta procuroare DIICOT inculpata pentru coruptie, a clanului Camatarilor cu conexiuni in zona PSD, a lui Daniel Dragomir, SRI-istul care a angajat firma israeliana de securitate pentru a o urmari si intimida pe Laura Codruta Kovesi, prietena Elenei Badescu si a Olgutei Vasilescu”, a declarat atunci deputatul USR  Silviu Dehelean.

”Sunt curios cum se simt colegii mei de comisie juridica de la PNL Cristian Bacanu, Cupsa Ioan, Michael Gudu, Gabriel Andronache si ceilalti, pentru ca au sustinut acest nou presedinte al Comisiei juridice. Avocata celei mai sulfuroase zone dintre politica si criminalitate este cea care va face legi pentru justitie in Romania. Pentru cine credeti ca argumenta din noua pozitie? Multumim Iohannis, multumim PNL”, mai spunea Dehelean.

Si liderul USR Bucuresti, Vlad Voiculescu, a comentat taios atunci numirea Laurei Vicol la sefia Comisiei Juridice.

”Multumiri si felicitari domnului Klaus Iohannis! Doamna Laura Vicol va fi presedinta Comisiei Juridice din Camera Deputatilor. Laura Vicol a candidat, la europarlamentarele din 2019, pe listele PRU, o formatiune politica fondata de Sebastian Ghita si cu un puternic mesaj anti-european si suveranist. Laura Vicol a fost avocata multor personaje controversate, printre care unul dintre liderii Clanului Sportivilor, dar si Nutu si Sile Camataru. Laura Vicol, apropiata de Elena Udrea si Alina Bica, a fost avocata fostei sefe DIICOT si obisnuia sa fie o prezenta constanta in studiourile RTV si Antena 3”, spunea Voiculescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: