Baconschi se plange ca a fost tepuit de cafegiul Gheorghe Florescu. A dat 600 de lei pentru 100g de cafea: „M-a facut ca la alba-neagra”

news

Teodor Baconschi, fost ministru de Externe, se plange ca a fost inselat de celebrul cafegiu Gheorghe Florescu. Incidentul a avut loc la Targul de Carte.

„Am povestit incantat despre ‘cumparaturile’ facute la cafegiul Gheorghe Florescu. Ei bine, fiti totusi FOARTE ATENTI cu acest negustor.

Am luat un ibric (175 ron) si el mi-a pus mieros in brate si o punga de cafea. Nu scria pretul nici pe pachet, nici in mica vitrina de la Bookfest. Azi vad, consultandu-mi contul, ca distractia a costat… 745 RON.

Am banuit ca e o ‘eroare’ a casierei lui Florescu si l-am sunat, ca sa-mi restituie cel putin 500 de ron. Ca sa aflu ca, neintrebat si fara sa ma pot informa transparent, mi-a vandut, chipurile, 200 grame din (citez) ‘CEA MAI SCUMPA CAFEA DIN LUME’ (2000 lei kilogramul!!!!). Escrocherie calificata!

Cum onctuosul Florescu ‘m-a facut’ ca la alba-neagra, nu pot decat sa scot de pe pagina mea poza – pe care tot el mi-a cerut-o – si sa descurajez orice vizita la magazinul acestui domn.

Te intristeaza Romania si prin asfel de practici necinstite, din pacate larg raspandite. Tepari cu pretentii de ‘artisti’, hoti cu aere de pastratori ai ‘traditiei’. Traditia smecheriei si a sarlataniei…”, a scris Baconschi pe Facebook.

Gheorghe Florescu este cel mai cunoscut cafegiu din Bucuresti. El este autorul cartii „Confesiunile unui cafegiu”, in care relateaza dedesubturi din nomenclatura comunista a anilor ’80 si detalii despre afacerile Securitatii cu cafea. El a facut inchisoare in perioada comunista.

Florescu spune ca a fost ucenicul unui cunoscut cafegiu armean din perioada interbelica, Avedis Carabelaian, fost furnizor de ca­fea pentru Casa Regala a Romaniei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: