Badalau a fost prins la furat, Ciolacu afirma ca „nu se bucura”: „Uman nu ma bucur”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seara la Romania TV ca „nu se bucura” ca Niculae Badalau a fost prin in timp ce incerca sa corupa un primar.

„L-am cunoscut pe domnul Badalau, nu ma asteptam. Si ai un statut cand esti la auditul Curtii de conturi. Trebuie sa te hotarasti ce vrei sa faci: ori esti om politic, ori faci afaceri. Cand le combini nu iese bine. Uman nu ma bucur”, a declarat Ciolacu.

„Nu era membru al Partidului Social Democrat, dar am fost colegi. Sa asteptam. E o decizie a unor magistrati, a unui procuror de a-l retine 24 de ore. Au fost cazuri de coruptie in Croatia in Guvern, inseamna ca traim intr-o tara normala. Nu trebuie sa cantarim ca sunt pesedisti sau useristi, Clotilde are probleme penale”, a mai pretins Ciolacu.

Badalau a fost inregistrat de DNA in timp ce incerca sa il corupa de un primar din Giurgiu, conform referatului DNA.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, luni, ca fostul senator PSD Niculae Badalau sa fie arestat preventiv pe o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si trafic de influenta, intr-un dosar in care este acuzat ca i-a oferit mita 170.000 de euro unui primar din judetul Giurgiu, in schimbul acordarii unor contracte de lucrari publice.

Niculae Badalau a fost retinut duminica seara de DNA, dupa care a fost dus luni in instanta, unde procurorii au solicitat sa fie arestat preventiv, propunerea fiind acceptata de judecatori.

Potrivit DNA, in datele de 9 august si 19 noiembrie, Niculae Badalau, in calitatea de consilier de conturi in cadrul Curtii de Conturi a Romaniei si vicepresedinte al Autoritatii de Audit din cadrul aceleiasi institutii, i-ar fi pretins unui primar de comuna sa atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apa potabila”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fara TVA, unei societati administrate de o ruda a acestuia, lasand sa se creada ca are influenta asupra unei persoane din conducerea Companiei Nationale de Investitii (CNI), pe care ar fi promis ca o va determina sa asigure finantarea a doua proiecte depuse la aceasta institutie de catre primaria respectiva.

Potrivit unor oficiali ai DNA, primarul caruia Niculae Badalau i-ar fi oferit mita este Dan Pasat, fost deputat PNL, care a fost condamnat in 2013 la trei ani de inchisoare pentru santaj.

Dan Pasat are calitatea de martor-denuntator in dosar, el fiind cel care l-a denuntat pe Badalau la DNA.

„In perioada 2021 – 2022, in contextul derularii unui contract pe care aceeasi primarie il avea incheiat cu aceeasi societate comerciala, privind ‘Infiintare retea de alimentare cu apa …’, inculpatul Niculae Badalau, prin intermediul celeilalte persoane cercetate in prezenta cauza, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca in schimb acesta sa efectueze in continuare platile catre firma respectiva, chiar si pentru lucrari neconforme”, mentioneaza anchetatorii.

In acelasi context, procurorii arata ca, dupa ce, la data de 19 noiembrie, Niculae Badalau i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului mentionat (4.903.959,97 lei fara TVA), dar si dintr-un viitor contract a carui atribuire urmarea sa o obtina pentru aceeasi firma de la primaria respectiva, in data de 25 noiembrie, prin intermediul aceluiasi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentand o parte din suma de bani promisa.

„In total, inculpatul Niculae Badalau i-ar fi promis primarului suma totala de 170.000 euro, ce reprezinta procentul de 7% din valoarea celor doua contracte”, spun procurorii anticoruptie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: