Badalau are spor pentru „conditii de munca vatamatoare”. Bugetarii beneficiaza de peste 50 de tipuri de sporuri la salariu

politica

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a dat publicitatii liste cu sporurile de care beneficiaza angajatii la stat. In total sunt peste 50 de tipuri de sporuri.

„Am terminat de centralizat informatiile. 7 familii ocupationale de functii bugetare (invatamant, sanatate si asistenta sociala, cultura, diplomatie, justitie si Curtea Constitutionala, aparare, ordine publica si securitate nationala, administratie).

Peste 50 de tipuri de sporuri (inca mai documentez) – de la spor pentru conditii de stres/suprasolicitare neuropsihica, la spor pentru munca in ture, spor pentru gestionarea informatiilor clasificate sau pentru pastrarea confidentialitatii.

Si vechimea in munca aduce o majorare a salariului la nivelul posturilor cu aceleasi cerinte/responsabilitati. Si daca esti nominalizat in proiecte din fonduri europene esti avantajat – primesti o majorare a salariului de pana la 50%.

Personalul bugetar beneficiaza si de indemnizatie de hrana (347 lei/luna) si, desigur, de vouchere de vacanta. Este foarte bine ca s-a inceput o evaluare completa pentru fundamentarea deciziilor”, a anuntat Alexandru.

Printre beneficiarii de sporuri se numara si angajatii de la Curtea de Conturi, care se afla printre cei mai bine platiti bugetari. Ei au spor de 15% pentru „conditii de munca vatamatoare” in conditiile in care lucreaza doar cu documente. Niculae Badalau, instalat de PSD ca vicepresedinte la Curtea de Conturi, are un salariu de baza de 23.000 de lei lunar, la care se adauga si sporurile.

Alte sporuri in administratie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: