Badalau cauta sa scape de dupa gratii. Judecatorii vor decide joi daca il mentin pe PSD-ist in arest preventiv

politica

Niculae Badalau a contestat decizia instantei de a-l aresta preventiv, cazul sau urmand a fi analizat joi de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pe 28 noiembrie, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 39 de zile a fostului senator PSD pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si trafic de influenta, intr-un dosar in care este acuzat ca i-a oferit mita 170.000 de euro unui primar din judetul Giurgiu, in schimbul acordarii unor contracte de lucrari publice.

Badalau a facut contestatie, iar cererea sa va fi dezbatuta joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In dosar mai este cercetata si o complice a acestuia, Elena Matache, plasata in arest la domiciliu.

Dupa ce a fost arestat, plenul Parlamentului a votat revocarea lui Niculae Badalau din functia de consilier al Curtii de Conturi si vicepresedinte al Autoritatii de audit.

Potrivit DNA, pe 9 august si 19 noiembrie, Niculae Badalau, in calitate de consilier de conturi in cadrul Curtii de Conturi a Romaniei si vicepresedinte al Autoritatii de audit din cadrul acestei institutii, i-ar fi pretins unui primar de comuna sa atribuie un contract privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apa potabila, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fara TVA, unei societati administrate de o ruda a sa, lasand sa se creada ca are influenta asupra unei persoane din conducerea Companiei Nationale de Investitii, pe care ar fi promis ca o va determina sa asigure finantarea a doua proiecte depuse de localitatea respectiva.

Primarul caruia Niculae Badalau i-ar fi oferit mita este Dan Pasat, fost deputat PNL, care a fost condamnat in 2013 la trei ani de inchisoare pentru santaj.

Dan Pasat are calitatea de martor-denuntator in dosar. El este cel care l-a denuntat pe Badalau la DNA.

„In perioada 2021 – 2022, in contextul derularii unui contract pe care aceeasi Primarie il avea incheiat cu aceeasi societate comerciala privind ‘Infiintare retea de alimentare cu apa …’, inculpatul Niculae Badalau, prin intermediul celeilalte persoane cercetate in prezenta cauza, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca in schimb acesta sa efectueze in continuare platile catre firma respectiva, chiar si pentru lucrari neconforme”, mentioneaza anchetatorii.

Dupa ce, la data de 19 noiembrie, Niculae Badalau i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului mentionat (4.903.959,97 lei fara TVA), dar si dintr-un viitor contract a carui atribuire urmarea sa o obtina pentru aceeasi firma de la Primaria respectiva, in data de 25 noiembrie, prin intermediul aceluiasi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentand o parte din suma de bani promisa.

„In total, inculpatul Niculae Badalau i-ar fi promis primarului suma totala de 170.000 euro, ce reprezinta procentul de 7% din valoarea celor doua contracte”, spun procurorii anticoruptie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: