Badalau ii dedica o manea lui Ciolacu: „Ii felicit pe Marcel Ciolacu, presedintele ales al PSD, dar si pe intreaga sa echipa, formata din profesionisti!”

politica

Senatorul PSD Niculae Badalau tine sa il felicite pe Marcel Ciolacu pentru alegerea sa ca presedinte al PSD in cadrul Congresul Extraordinar al Partidului Social-Democrat. 

„Am participat, astazi, alaturi de colegii mei din PSD Giurgiu, la Congresul Extraordinar al Partidului Social-Democrat, organizat on-line. Ii felicit pe Marcel Ciolacu, presedintele ales al PSD, dar si pe intreaga sa echipa, formata din profesionisti!

Ma bucur si ca, azi, la Giurgiu, am avut alaturi oameni seriosi, primari in functie, dar si viitori primari giurgiuveni, tineri candidati cu un potential extraordinar”, a scris Badalau pe Facebook.

Badalau, cu sprijinul puternic al lui Ciolacu, a fost numit de catre majoritatea PSD din Parlament in functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi. Badalau s-a remarcat de-a lungul timpului printr-un comportament suburban si grobian, cel mai cunoscut fiind momentul in care a dansat pe muzica unor manelisti care se urinau pe romanii din Diaspora.

”Eu il voi sustine pe dl Badalau ca parlamentar. E dreptul meu sa il sustin si e dreptul lui de a se inscrie in competitie”, a spus Ciolacu, intrebat ce il recomanda pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi pe Badalau.

Ciolacu a raspuns sfidator si cand jurnalistii i-au adus aminte ca Badalau a schimbat legea privind Curtea de Conturi pentru a-si putea depune candidatura.

”Nu a modificat-o dansul, a modificat-o Parlamentul. Eu o sa-l sustin pe domnul Badalau. E dreptul meu. Nu am nicio problema sa-l sustin”, a declarat Ciolacu.

In 2017, Badalau, care isi dorea functia de presedinte al Curtii de Conturi dupa pensionarea lui Nicolae Vacaroiu, a schimbat in Parlament articolul 47 din Legea de functionare a Curtii de Conturi (94/1992), care impunea la acel moment trei criterii pentru ocuparea posturilor de presedinte sau vicepresedinte: „studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani in specialitatea studiilor absolvite si pregatire profesionala temeinica“.

Badalau, de profesie inginer, a depus personal un amendament la lege, astfel incat a mai adaugat o profesie la conditiile de studii: „economice, juridice sau ingineresti”. Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, in conditiile in care PSD detinea controlul in Parlament.

In anul 1988, Niculae Badalau a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare la locul de munca. Era subinginer la CAP, de unde a furat patru saci cu grau pe care i-a vandut unui localnic pentru 1200 de lei.

Badalau a fost prins de militie dupa ce, in calitate de subinginer la CAP Malu Spart, a furat patru saci de grau. El a fost condamnat la inchisoare cu executare insa a scapat in urma unei gratieri ordonata de Nicolae Ceausescu.

„In ziua de 13.11.1988, inculpatul Badalau Nicolae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitand de neatentia muncitorilor din cadrul Bazei de receptie Malu Spart care serveau masa de pranz, a sustras 4 saci cu grau, in greutate de 12 duble, dintr-un patul (…), vanzandu-i cu suma de 1.200 lei”, notau procurorii in actul de acuzare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: