Badalau pica de balalau. PSD ia in calcul excluderea acestuia din partid pentru a demonstra ca se „reformeaza”

politica

PSD Brasov solicita excluderea din partid a presedintelui PSD Giurgiu, Niculae Badalau, ca urmare a declaratiilor jignitoare ale acestuia la adresa romancelor din diaspora.

„Cerem excluderea din partid a lui Nicolae Badalau. Reformarea PSD nu se face cu declaratii defaimatoare la adresa romanilor din tara sau din strainatate.

In urma declaratiilor facute de presedintele PSD Giurgiu, Nicolae Badalau cu privire la romanii care muncesc si traiesc in Diaspora, Organizatia Judeteana a PSD Brasov cere excluderea din partid a acestuia. Romania este una singura, suntem un singur popor, indiferent ca suntem acasa sau peste hotare.

Consideram ca incalificabile declaratiile facute de Nicolae Badalau si nu sustinem un astfel de limbaj la adresa cetatenilor romani din strainatate. Ne disociem de aceste declaratii si suntem convinsi ca opinia domnului Badalau este singulara la nivelul PSD. In opinia noastra, toti cetatenii romani din Diaspora sunt oameni onesti, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie sa fie ajutati si motivati sa se intoarca in tara, insa prin masuri concrete, nu prin declaratii defaimatoare.

Exprimarea ‘fetitele alea’ ar trebui mai degraba sa ne ingrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant, care trebuie combatut cu fermitate de autoritatile statului roman. „Fetitele alea” sunt victime care au nevoie de ajutor, nu de declaratii defaimatoare.

Ii transmitem domnului Badalau ca in strainatate traiesc si muncesc tineri, antreprenori, cercetatori, medici si profesori, oameni care isi construiesc vieti noi in tarile adoptive.

PSD nu se va putea reforma cu adevarat atata timp cat astfel de derapaje sunt acceptate. Pozitia noastra este naturala, mai ales ca maine sarbatorim Ziua Nationala, prilej de reflectie si de celebrare a unitatii poporului roman”, a scris Dunca pe Facebook.

Marcel Ciolacu, Gabriela Firea si Lia Olguta Vasilescu discuta sambata ce masura sa adopte in urma declaratiilor jignitoare ale lui Niculae Badalau la adresa romancelor care muncesc in diaspora. Figurile principale ale PSD cauta o solutie pentru a atenua impactul dezastruos al declaratiilor lui Badalau. Badalau face parte din noua conducere interimara a PSD, fiind reprezentant al Regiunii Sud. .

Liderii PSD au condamnat deja declaratiile lui Badalau, desi acesta sustine ca spusele sale au fost scoase din context.

„Resping afirmatiile facute de Niculae Badalau la adresa romanilor din Diaspora. Imi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie sa angajeze Partidul Social Democrat in ansamblul sau. De altfel, am discutat cu domnul Badalau si m-a asigurat ca a constientizat exprimarea nefericita si ca o regreta.

PSD ii respecta pe toti romanii indiferent de locul in care traiesc. Atrag atentia tuturor membrilor ca partidul a intrat intr-o perioada de reconstructie, iar astfel de afirmatii nu pot fi tolerate!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

„Mama mea a lucrat 10 ani in Italia. Fratele meu, 6 ani. Am multe rude, prieteni si fosti colegi care lucreaza in Italia, Spania, Germania, Israel, chiar in Statele Unite ale Americii.

Nu pot fi de acord cu declaratiile din ultimele ore despre ce reprezinta diaspora. Nu vreau sa polemizez cu proprii colegi de partid, nici sa ies in evidenta, dar tacerea mea, si a celorlalti colegi, ar insemna ca toti gandim la fel.

Cred ca trebuie sa intelegem faptul ca orice declaratie publica a unui politician, precum si orice actiune, sunt sub lupa presei si a opiniei publice. Pentru ca asa este normal in democratie.

Sa nu uitam ca romanii care muncesc in afara tarii trimit bani familiilor ramase acasa si contribuie decisiv la cresterea economica.

Dar, cel mai important, traiesc permanent cu dorul de tara in suflet. Trebuie respectati, pentru ca sunt fratii nostri”, a scris si Firea pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: