Categories: politica

Badaran Nicolae incepe anul in stilul caracteristic. Se lauda cum „urla” la sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Senatorul PSD Serban Nicolae a declarat, marti, la Antena 3 ca „urla” la sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe vremea in care era avocat, pe tema inregistrarilor SRI din dosarele marilor corupti. Nicolae a fost avocatul lui Catalin Voicu, celebrul infractor care controla justitia.

”Poate s-au intrebat unii, de-a lungul timpului, de ce a fost nevoie de protocoale secrete. De ce era nevoie de asa ceva? Eu ca avocat, nefiind parlamentar pe vreme aceea, puteam sa intru in dosare instrumentate de DNA. Urlam cand vedeam documente venite de la SRI, ma refer la transcrierea inregistrarilor audio, asa numitele stenograme. Erau facute nu de catre specialisti de la Parchet, ci de ofiteri SRI. Totul era la vedere. Se si laudau cu asta!”, a declarat Serban Nicolae la Antena 3.

”Spun o chestie care ar fi trebuit sa socheze o tara normala si anume ca SRI comunica, la un moment dat, cu Inalte Curte si transmitea asa: SRI a procedat la selectia pasajelor cu relevanta penala distrugand celelalte inregistrari. Era un dosar celebru. Eu urlam catre presedinta Inalte Curti, doamna Popescu: unde in Codul de Procedura Penala exista asemenea temei?! Unde anume? De ce s-a bagat SRI intr-o ancheta penala? Doamna presedinte a zis ca sunt chestiuni pe care le va analiza odata cu pronuntarea”, a mai spus senatorul PSD.

”In mod cert, au fost procese judecate nelegal. Infaptuirea justitiei nu se poate face prin metode nelegale. Nu poti sa infaptuiesti justitia facand abuzuri. (…) Victima din dosarul unde s-a bagat SRI are posibilitatea sa afle si sa demonstreze ca ancheta a fost facuta nelegal si ca instrumentarea dosarului a fost facuta prin abuz. Procurorul nu poate acoperi o buna parte din obtinerea de probe”, a mai sustinut Nicolae.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

4 ore ago

Cum arata Vovciank, un alt oras pe care Rusia vrea sa-l „elibereze”. Peste 14.000 de oameni au fost stramutati din casele lor

Imagini teribile cu cartierele din orasul Vovciank, atacat puternic de Rusia. Numeroase blocuri de locuinte…

O oră ago

5 ani de cand Zelenski e presedinte. Iohannis a vorbit cu el la telefon: „Discutie aprofundata”

Presedintele Klaus Iohannis a avut o discutie telefonica, marti, cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski, despre…

25 de minute ago

Turbulente grave pe un zbor Londra-Singapore: un mort si 30 de raniti. Victimele nu purtau centura de singuranta

O persoana a murit si alte peste 30 au fost ranite intr-un zbor Singapore Airlines…

3 ore ago

Judecatoarea lui Pascu se transfera de la Mangalia la Constanta. CSM i-a aprobat solicitarea

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

2 ore ago