Badaranul Brailoiu recidiveaza. Replica golaneasca dupa refuzul lui Iohannis de a-l numi ministru

politica

Senatorul PSD Liviu Tit Brailoiu are o replica golaneasca dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca refuza sa il accepte ca ministru al Romanilor de pretutindeni. Brailoiu s-a remarcat deja in Parlament prin numeroase declaratii suburbane.

“A spus ca cele trei persoane nu au vestimentatia, probabil nu i-a placut culoarea costumului meu, o sa ma duc sa imi cumpar altul si o sa ma numeasca ministru. Cele trei propuneri au trecut de CEX-ul de saptamana trecuta, trebuie sa revenim la o normalitate in Romania, nu ne putem juca toata ziua cu ce vrea Iohannis sau nu vrea Iohannis. Pana la urma, vrea sau nu vrea, Coalitia de guvernare a format Guvernul”, a declarat Brailoiu, pentru Europa Libera.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca remanierea guvernamentala propusa de PSD este „un fel de farsa”, precizand ca nu o accepta „asa cum a fost propusa”.

„In legatura cu propusa remaniere guvernamentala, am analizat intreaga situatie si, dupa parerea mea, aceasta remaniere este un fel de farsa, nu are absolut nimic de a face cu imbunatatirea actului de guvernare, chit ca de asa ceva am avea nevoie, nu are absolut nicio treaba cu agenda romanilor sau cu agenda Romaniei, este cauzata de o rafuiala mai degraba din interiorul PSD. Mi se pare ca aceasta remaniere intreaga este neavenita. Pe de alta parte, avem cele trei demisii si la un moment dat aceste trei persoane vizate vor pleca, insa cele trei propuneri care au fost facute pentru a inlocui ministrii care pleaca sunt propuneri cu care nu sunt de acord. Sunt persoane nepotrivite pentru functia de ministru si in consecinta nu accept aceasta remaniere asa cum mi-a fost propusa. (…) Persoanele pur si simplu nu sunt pregatite, nu au tinuta necesara pentru a ocupa aceste pozitii”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Seful statului a anuntat ca nu ia act de demisiile celor trei ministri de la Justitie, Fonduri Europene si de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni pana cand nu stie ce persoane vor prelua portofoliile.

El a precizat ca a avut o discutie telefonica cu premierul Viorica Dancila, pe care a rugat-o fie sa vina cu alte propuneri pentru cele trei ministere, fie sa propuna interimari, pana cand PSD va veni cu candidati pe care ii poate accepta.

Premierul i-a raspuns ca se va gandi si va veni cu o solutie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: