politica

Badulescu iar face scandal, tot PSD-ul boicoteaza sedinta Consiliului General. PSD-istii sustin ca vor fi luati la bataie de Politia Locala

Liderul grupului PSD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Aurelian Badulescu, anunta ca social democratii nu vor participa la sedinta de luni seara, din cauza ca nu le este permisa prezenta fizica in sala pe intreg parcursul dezbaterii.

„Grupul consilierilor generali PSD nu va lua parte la sedinta de Consiliu General al Municipiului Bucuresti convocata astazi la ora 19.00. Am luat aceasta decizie in urma abuzului primarului general, care interzice intrarea in sala de sedinta a consilierilor generali.

Am luat cunostinta cu stupoare si indignare de solicitarea adresata de primarul general directorului general al Politiei Locale, prin care i se cere explicit acestuia sa impiedice intrarea in sala de consiliu chiar a consilierilor generali. In dispret total fata de ceea ce inseamna sedinta de Consiliul General, primarul general il roaga pe seful Politiei locale sa ‘dispuna toate masurile necesare astfel incat accesul consilierilor generali in cadrul salii de sedinta sa se realizeze doar in momentul in care acestia sunt chemati de catre secretarul general/presedintele de sedinta, in functie de punctele dezbatute pe ordinea de zi, respectiv accesul unui singur consilier general'”, scrie Badulescu, pe Facebook.

Acesta mentioneaza ca sala de sedinte a Consiliului General este „suficient de mare” pentru a permite distantarea fizica a unui grup restrans dintre consilierii generali, respectandu-se astfel masurile de igiena sanitara.

„Am luat legatura cu seful Politiei locale, Daniel Rasica, de la care am aflat faptul ca acesta este abilitat sa aplice forta fizica in cazul in care consilierii generali nu se supun acestei solicitari. In acest caz, grupul consilierilor generali PSD nu se va prezenta la sedinta de Consiliu General de astazi”, a mentionat el, citat de Agerpres.

Badulescu a atasat si adresa transmisa de catre primarul general, Nicusor Dan, directorului general al Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, Daniel Rasica.

„Prin prezenta, avand in vedere Dispozitie nr. 1554/22.12.2020 privind convocarea CGMB in sedinta ordinara din data de 28.12.2020, ora 19.00 va rog sa dispuneti toate masurile necesare astfel incat accesul consilierilor generali in cadrul salii de sedinta a CGMB sa se realizeze doar in momentul in care acestia sunt chemati de catre secretarul general al Municipiului Bucuresti/presedintele de sedinta, in functie de punctele dezbatute pe ordinea de zi, respectiv accesul a cate unui singur consilier general”, se arata in document.

Primarul general mentioneaza ca solicitarea are la baza situatia creata de raspandirea virusului SARS-CoV-2, prevederile art. 134 din OUG 57/2019, dar si dispozitia privind sedinta CGMB care prevede convocarea CGMB in salile destinate grupurilor consilierilor generali, accesul initial in sala de sedinte a CGMB fiind permis doar primarului general, secretarului general, presedintelui de sedinta si personalului tehnic din aparatul de specialitate.

Sedinta CGMB din 21 decembrie a fost suspendata timp de o ora, dupa ce grupul consilierilor PSD refuzase sa paraseasca sala de sedinte si sa participe la dezbatere on-line, din sala destinata fiecarui grup politic.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum il ajuta PSD-ul pe Piedone. Candidat anonim sustinut de PSD-PNL pentru Sectorul 5, nici macar nu locuieste in acest sector

Surse politice anunta numele candidatului comun ales de PSD-PNL pentru a intra in cursa pentru…

O oră ago

Incepe sa-i usture la buzunare. Veniturile Gazprom s-au redus cu 30% fata de anul trecut: „Gazprom se sinucide efectiv in Europa”

Profitul net al Gazprom, calculat conform standardelor de contabilitate din Rusia (RAS), a scazut cu…

2 ore ago

Ample perchezitii ale Parchetului European in Romania, este vizata o frauda de 7 milioane de euro. Tun dat de oficiali din Constanta si Galati

Parchetul European (EPPO), biroul din Cluj-Napoca, a lansat 12 perchezitii in cadrul unei anchete care…

2 ore ago

Planul USR: Cum ar putea toti copiii romani din diaspora sa invete limba romana (P)

USR se lupta pentru ca cei 500.000 de copii romani, plecati cu parintii lor in…

7 minute ago

Se anunta un nou razboi? Presedintele sarb Aleksandar Vucici avertizeaza ca „urmeaza zile dificile pentru Serbia”

Serbia se va confrunta in curand cu provocari majore care ii vor ameninta interesele nationale…

4 ore ago