Badulescu revine cu noi dezvaluiri, Dragnea a fost implicat in represiunea din 10 august: „A fost informat in permanenta. Procurorii nu vor lasa lucrurile asa”

politica

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a facut noi dezvaluiri in legatura cu implicarea lui Liviu Dragnea in represiunea din 10 august. El a declarat, duminica seara, la Realitatea TV, ca seful PSD a fost „infirmat in permanenta despre situatia strazii si despre masurile care se luau”.

Intrebat despre ce a discutat cu procurorii, la inceputul acestei saptamani, Badulescu a dezvaluit ca acestia s-au interesat daca in centrul de comanda care monitoriza evenimentele din Piata Victoriei au sosit si ordine „dintr-o alta zona”. El sustine ca ministrul Carmen a vorbit de mai multe ori la telefon cu Liviu Dragnea dupa ora 20.00.

„Procurorii au avut o lista de intrebari pertinente. Procurorii, foarte bine pregatiti, nu vor lasa lucrurile asa. ‘Exista o alta zona unde se luau deciziile?’, au intrebat. Daca spun acum ca ‘Da, era o alta zona’, nu aduc prejudicii anchetei. (…) De cate ori a vorbit cu Liviu Dragnea la telefon cu Carmen Dan dupa ora 20.00 pana la 24.00? Liviu Dragnea nu a fost niciodata strain de ce s-a intamplat atunci. Liviu Dragnea si cu acolitii lui a nu a facut altceva, decat sa puna romanii in capul altor romani”, a declarat Badulescu.

„In permanenta Liviu Dragnea a fost informat prin persoanele pe care le-a trimsi acolo despre situatia strazii si despre masurile care se luau”, a adaugat Badulescu.

Viceprimarul a mai dezvaluit ca Liviu Dragnea are un „centru de analiza si de manipulare” prin care incearca sa schimbe perceptia publica fata de schimbarile legislative menite sa il scape de dosarele penale.

Badulescu si 10 august

Viceprimarul Aurelian Badulescu a sustinut, pe 30 ianuarie, ca a mintit cand a fost audiat prima data la Parchet in cazul protestului din 10 august. Aurelian Badulescu a avut delegate atributiile Gabrielei Firea in timpul protestului reprimat violent de jandarmi in 10 august.

In doua interventii la Realitatea Tv si Romania TV, el a sustinut ca pentru partid a mers „pana acolo incat a trebuit sa minta”.

Dialogul de la Romania TV

Aurelian Badulescu: „E posibil ca in Romania 2019 ca iti faci un coleg trompeta sa fii dat afara si sa nu conteze cat ai muncit, cat ai luptat cu opozitia, cate proiecte ai votat, cat ai stat pe strazi, cat le-ai tinut c.. cand venea hashtagul peste ei, cate documente ai semnat ca sa nu-i lasi in piata? Si esti audiat la Parchet si de ce a trebuit sa mint la Parchet, asta nu se intreaba?

Realizator: Ati mintit la Parchet?

Aurelian Badulescu: Da, asta nu intreaba? Am spus ca dupa 30 ianuarie e momentul cand lumea va sti adevarul. Asta este frica lor.

Realizator: Cum sa spuneti ca ati mintit la Parchet?

Aurelian Badulescu: Da, domn’e, recunosc ca am mintit la Parchet si ma pun la dispozitia organelor de urmarire penala cu fapte si declaratii pentru data de 10 august 2018. Poftim. Am spus o public.

Realizator: Ce ati mintit?

Aurelian Badulescu: O sa declar la Parchet.

Realizator: De ce ati mintit?

Aurelian Badulescu: Ca sunt un mincinos si ca sa apar un partid care acum ma exclude… de aia. Ca sa-l apar pe Codrin Stefanescu, ca sa apar democratia, ca sa fie bine.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: