„Bai, animalule!”. Alexandru Cumpanasu l-a injurat pe protestatarul Marian Morosanu chiar in fata CSM

news

Alexandru Cumpanasu, candidat independent la alegerile prezidentiale, l-a injurat luni pe protestatarul Marian Morosanu „Ceausescu” chiar in fata sediului CSM.

„Eu nu va votez la Presedintie. Cat ati facut parte din acest sistem corupt de ce nu ati luat atitudine? Cati bani ati luat? Fiul unui fost comunist… Tatal dvs., ce a facut in decembrie 1989 cand a inchis usile la Timisoara?”, i-a spus Morosanu lui Cumpanasu.

„Tatal meu este decedat, bai, animalule”, a reactionat violent Cumpanasu, de fata cu jurnalistii.

„Aveti un defect de cunoastere. Tatal meu a fost inginer zootehnist, nu a fost membru de partid. (…) Cred ca il confundati pe tata cu cel care a fost sef la Culte si nu are legatura cu familia mea”, a adaugat Cumpanasu.

Cine este Marian Morosanu

Morosanu este insa unul dintre cei mai curajosi oameni care au iesit in strada, in decembrie 1989, pentru a alunga dictatura comunista. Sorin Rosca Stanescu, adversar al protestatarilor #Rezist, a spus ca Marian Morosanu a fost „primul tanar care a intrat in Comitetul Central, deschizand practic portile cladirii pentru alungarea lui Ceausescu”.

Morosanu a fost activ si in timpul protestelor din Piata Universitatii din 1990. El a fost prins de minerii adusi de Ion Iliescu la Bucuresti si a fost batut atat de rau incat a ramas pana acum cu un defect de vorbire.

Morosanu a fost arestat dupa Mineriada din 13-15 iunie.

„Cand am intrat in greva foamei la Jilava, mi-au aratat acuzatiile si mandatul de arestare. Incadrarea mea era la maximum 15 ani pentru subminarea economiei nationale. Pe spatele mandatului scria: ‘A nu fi lasat liber. Reprezinta un foarte mare pericol social’. Ulterior, incadrarea a fost schimbata in infractiune de ultraj, de distrugere si de patrundere frauduloasa intr-o institutie publica. Ulterior am fost judecat in stare de libertate si condamnat la 1 an si 8 luni de inchisoare cu suspendare”, spunea Morosanu pentru Ziarul Ring.

Marian Morosanu are acum varsta de 50 de ani si este in continuare foarte activ, participand la numeroase proteste impotriva PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: