„Bai, Lache!”. Un nou scandal cu 112 in Teleorman, un politist l-ar fi injurat pe un localnic

news

Un politist din Teleorman i-ar fi spus unui barbat care a reclamat la 112 o femeie ce dansa in mijlocul drumului si se arunca in fata masinilor ca nu e treaba politistilor sa consilieze persoane cu probleme psihice. Apoi, politistul ar fi spus „Bai Lache” si a inchis.

Barbatul a scris pe Facebook ca miercuri era pe o strada din Alexandria cu masina si a observat o femeie care dansa pe mijlocul drumului, iar cand masinile se apropiau, aceasta pur si simplu sarea in fata lor.

Teleormaneanul spune ca femeia parea sa fie intr-o criza si s-a temut atat pentru siguranta ei, cat si pentru cea a soferilor. In consecinta, el a sunat la numarul unic de urgenta 112.

„Am sunat la 112 sa le spun ca pe strada Cuza Voda din Alexandria este o femeie care se arunca in fata masinilor. Am fost transferat catre un domn politist care m-a intrebat de ce nu am oprit masina sa o conving eu pe doamna aceea cu probleme sa paraseasca carosabilul. I-am spus ca nu e asta treaba mea, ci a Politiei. Apoi a ridicat tonul, mi-a spus ca nu e treaba dansului sa consilieze persoane cu probleme psihice. M-am enervat si l-am intrebat cum se numeste. A refuzat sa raspunda, apoi mi-a spus <Bai Lache!>. Da. Politistul de la 112 mi-a spus <Bai Lache!> si a inchis”, a scris pe Facebook barbatul, citat de Mediafax.

Barbatul a mers joi la Politie si a cerut inregistrarea conversatiei sale cu politistul.

Politia Teleorman sustine, insa, cu totul altceva.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Teleorman, Dana Pasu, politistul de la 112 nu ar fi folosit acel apelativ, ci ar fi spus, de fapt, „OK”.

Mai mult, apelul a fost directionat catre Politia Municipala Alexandria, iar comisarul sef Iulian Orbesteanu ar fi ascultat personal convorbirea si spune ca apelativul nu a fost folosit in discutia telefonica.

„Apelul a fost directionat catre Politia Alexandria, iar domnul Iulian Orbesteanu a ascultat convorbirea, in urma informatiilor aparute in spatiul public, si spune ca apelativul nu a fost folosit. De fapt, politistul i-a spus cetateanului ‘OK’. In acest moment, se verifica situatia aparuta in spatiul public si nu stim ca cetateanul sa fi facut plangere, dar pe inregistrare nu apare apelativul in cauza”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Teleorman pentru Mediafax.

Mai mult despre:

Comentarii: