„Baietii din Servicii” sunt peste tot: un fost general SRI a fost propus la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

news

Cristian Celea, CNAS, Securitate, SRI, Adrian Nastase

Se anunta un scandal urias in Sanatate, dupa ce actualul ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, fiul unui tortionar al Securitatii comuniste, l-a propus la sefia Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe Cristian Georgica Celea, fost general SRI.

CNAS este una dintre cele mai importante institutii din sanatate si gestioneaza un buget urias, de 54 de miliarde de lei (peste 5 miliarde de euro) anual, platile catre programele nationale, dar si catre medici si spitale.

Cristian Georgica Celea, fost general SRI si fost manager al Spitalului SRI „Agrippa Ionescu”, este in prezent doar membru in Consiliul de Administratie al CNAS. Potrivit declaratiei de avere din iunie 2023, publicata pe site-ul CNAS, generalul in rezerva detine numeroase proprietati. Are 23 de terenuri, inclusiv agricole si forestiere, in 4 judete si municipiul Bucuresti, care insumeaza peste 100.000 de metri patrati, are doua case in Arges si 3 apartamente in Capitala. Acesta detine si 5 autoturisme, dintre care doua de epoca, un scuter, trei salupe si o remorca.

Potrivit Realitatea PLUS, Cristian Georgica Celea a precizat ca 18 terenuri si 4 imobile sunt mostenite „de la defunctii mei parinti”, iar despre restul de 5 terenuri a precizat ca au fost cumparate in decurs de 17 ani pentru ca si-a permis din punct de vedere financiar. Celea are si o pensie de aproximativ 45.000 de euro pe an si 30.000 de euro in bijuterii si obiecte de arta si bani in mai multe conturi.

Desi bugetul creste de al un an la altul, CNAS se confrunta cu multe probleme, pentru ca in ultima perioada mai multe spitale, precum si medicii de familie nu si-au primit banii, mai relateaza Realitatea PLUS.

Numirea la CNAS urmeaza sa fie facuta de premierul Marcel Ciolacu, dupa demisia de onoare a lui Andrei Baciu, inainte de a merge la DNA sa dea explicatii in dosarul achizitiei de vaccinuri anti-COVID din timpul pandemiei. Pana la numirea lui Celea la conducerea institutiei, interimatul este asigurat de vicepresedintele CNAS – Corina-Catalina Litu.

Reamintim ca generalul Celea a mai fost sef al CNAS intre 2003 si 2005, fiind numit atunci de fostul premier Adrian Nastase, ginerele unuia dintre cei mai influenti ministri ai lui Ceausescu. In momentul detasarii la CNAS, Celea lucra de zece ani la SRI, unde fusese comandant al Spitalului SRI Agrippa Ionescu. In martie 2006, Celea a fost trecut in rezerva de fostul presedinte Traian Basescu.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: