Balamuc in PSD. Lia Olguta Vasilescu il acuza pe Arafat ca s-a dat cu statul paralel: „Si tu, Raed?”

politica

Deputatul PSD, Lia Olgita Vasilescu, reactioneaza foarte nervoasa dupa ce Rise Project a publicat un document din care reiese ca Raed Arafat a detasat ofiteri din cadrul serviciului seceret al MAI la in conducerile tuturor centrelor teritoriale de interventie impotriva Covid 19. Vasilescu s-a opus deseori vehement protocoalelor dintre serviciile secrete si celelalte institutii ale statului, acuzand ca „securistii” conduc statul.

„Si tu, Raed?”, a scris Olguta Vasilescu pe Facebook distribuind informatiile publicate de Rise Project.

Admiratorii Olgutei i-au dat dreptate, sustinand si ei ca Raed Arafat ar lucra de fapt pentru SRI.

Rise Project a dat publicitatii, vineri, un document din care rezulta ca secretarul de stat Raed Arafat a detasat ofiteri DGPI in conducerile tuturor centrelor teritoriale de interventie impotriva COVID-19.

„Serviciul secret al Ministerului de Interne, adica fostul ‘Doi s’un sfert’, a fost aruncat in lupta cu noul coronavirus.

Secretarul de stat Raed Arafat tocmai a detasat ofiteri DGPI in conducerile tuturor centrelor teritoriale de interventie impotriva Covid 19. Ordinul intern semnat pe 16 aprilie de Arafat si supervizat de ministrul Marcel Vela se afla acum ‘in curs de implementare’”, anunta Rise Project pe Facebook.

Raed Arafat a confirmat implicarea serviciului secret al MAI.

“Au fost detasati ca invitati, nu ca decidenti, cate un ofiter in fiecare centru judetean. Ca ofiteri ai Directiei de Informatii a MAI, ei stiu cel mai bine ce se intampla pe linie la toate serviciile noastre din interiorul ministerului. Pot fi un sprijin real pentru seful centrului si un sprijin al comandantului actiunii si prefectului in judetele respective.

Nu li se subordoneaza nimeni, colaboreaza cu alte persoane, fac parte dintr-un grup mai mare de lucru care reprezinta toate armele ministerului.

Asta e structura care foarte repede poate identifica fake news-urile, te atentioneaza, iti spune: „uite, a aparut asta, spune ca Ministerul de Interne a facut asta sau ISU sau SMURD”, care nu sunt adevarate. Si atunci noi putem sa raspundem imediat.

Pe parte de DSP-uri, nu au nicio atributie. Pot sa sprijine DSP-urile pe partea de introducere date in baza de date care apartine chiar Ministerului de Interne.

Se lucreaza la o platforma comuna a Ministerului de Interne. Adica o avem deja, nu se elaboreaza acum, ci se imbunatateste. Se lucreaza cu STS, e implicat la partea cu baze de date, normal.

Imbunatatirea comunicarii si a fluxului informational, asta este principala lor activitate”, a declarat Arafat.

Numit de ministrul Vela in ianuarie, comandantul DGPI, Tiberiu Silviu Dumitrache, este fiul colonelului SRI Gheorghe Dumitrache, condamnat penal fiindca a acordat protectie mafiei petrolului la sfarsitul anilor ‘90.

Seful DGPI este totodata si ginerele lui Liviu Luca, fost lider sindical la Petrom si partener cu celebrul Sorin Ovidiu Vintu, alaturi de care a fost condamnat definitiv in 2018, pentru fraude economice si grup infractional organizat.

Mai mult despre: ,


Comentarii: