Balamuc total in Siria. Grupari inarmate de CIA lupta cu militii inarmate de Pentagon

externe

Militiile siriene de opozitie se lupta intre ele pe campurile de batalie aflate intre orasul asediat Alepp si granita cu Turcia. Curios este ca aceste factiuni rebele au fost inarmate de diferite unitati strategice ale SUA, precum Pentagonul si CIA.

In ultimele doua luni, luptele intre aceste militii s-au intensificat, de multe ori aflandu-se fata in fata unitati inarmate de CIA cu factiuni inarmate de Pentagon. Acest paradox a fost confirmat atat de oficiali americani, cat si de liderii rebelilor, noteaza Los Angeles Times.

La mijlocul lunii februarie, Fursan al-Haq, o unitate rebela inarmata de CIA, a fost izgonita din orasul Marea, aflat la aproximativ 20 de mile nord de Alepp, de catre Fortele Democrate Siriene inarmate de Pentagon.

Rebelii au descris confruntari similare in orasul Azaz, un punct cheie de tranzit pentru luptatori si provizii, situat intre Alepp si granita cu Turcia. In 3 martie, au fost inregistrate astfel de lupte si in cartierul din Alepp, Sheikh Maqsud.

Luptele intre grupari rebele sutinute armat de SUA vin sa confirme dificultatea statului american in a coordona zeci de grupari de opozitie care incearca sa rastoarne guvernul presedinelui Bashar Al-Assad. Acestea lupta atat impotriva Statului Islamic, dar lupta si intre ele, toate in acelasi timp.

„Este un razboi complicat, cu mai multe fete, iar optiunile noastre sunt limitate sever”, a declarat un oficial american sub protectia anonimatului. „Stim ca avem nevoie de un partener pe teren. Nu putem invinge ISIS fara aceasta parte a ecuatiei, asa ca incercam in continuare sa cream diverse relatii pe teren”, a incheiat acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: