Balamucul AUR s-a mutat in fata Palatului Cotroceni. Scandeaza „Iohannis, demisia” si „Jos Iohannis”

politica

Cei aproximativ 1.000 de protestatari care au ajuns, sambata seara, la Palatul Cotroceni, au aprins lumanari si au afisat mesaje impotriva restrictiilor impuse in contextul pandemiei de COVID-19.

Manifestantii ajunsi in fata Palatului Cotroceni au un banner cu mesajul ”Fara obligativitatea vaccinarii! Fara pasaport de vaccinare!”. Ei cer demisia presedintelui Klaus Iohannis, a ministrului Sanatatii si a secretarului de stat Raed Arafat.

Unii au icoane in maini, altii au pancarte cu mesaje impotriva autoritatilor sau impotriva ”Big Pharma”.

Oamenii protesteaza de asemenea, fata de modul in care au fost evacuati mai multi pacienti de la Spitalul Foisor, pentru transformarea acestuia in spital COVID. Multi dintre protestatari nu poarta masca de protectie sau o poarta necorespunzator si flutura steaguri tricolore, sufla in vuvuzele si striga lozinci anti-guvernamentale.

Protestul a continuat in pofida restrictiilor de circulatie instituite dupa ora 20,00 in Bucuresti si a autorizatiei pentru desfasurarea manifestarii, care a fost obtinuta pana la ora 19,30.

Manifestatia a fost anuntat pe retelele de socializare, iar liderul Aliantei pentru Unirea Romanilor, George Simion, a transmis live, pe Facebook, imagini de la manifestatia din Piata Victoriei.

Cateva sute de persoane s-au strans sambata dupa-amiaza, in zona Garii Obor, pentru a protesta fata de restrictiile impuse de Guvern, dupa care s-au deplasat spre Piata Universitatii. Acestia au marsaluit pe bulevardul Magheru, pana in Piata Victoriei, unde se aflau alte cateva sute de persoane.

Din Piata Victoriei, protestatarii au pornit catre Palatul Cotroceni, insotiti de jandarmi, in timp ce o parte a manifestantilor a ramas in Piata Victoriei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: