Balarus, exclusa din concursul Eurovision. A venit cu cantece de propaganda, ode aduse regimului Lukasenko

externe

Republica Belarus a fost exclusa de la editia din acest an a concursului Eurovision, programata in luna mai, dupa ce a esuat pentru a doua oara in tentativa sa de a propune un cantec care sa respecte dimensiunea non-politica a acestei competitii muzicale, informeaza DPA, citata de Agerpres.

European Broadcasting Union (EBU), care organizeaza concursul Eurovision, a precizat vineri ca ambele cantece propuse de grupul Galasy ZMesta „au incalcat regulamentele competitiei care se asigura ca acest concurs nu este manipulat sau discreditat”.

Reprezentantii EBU afirma ca televiziunea de stat din Belarus a depasit de acum data limita la care putea sa transmita o propunere care sa respecte regulamentul concursului si ca, din acest motiv, aceasta tara nu va mai putea sa participe la editia din 2021 a competitiei muzicale.

Primul cantec propus de trupa Galasy ZMesta, „Ja nauchu tebja” („Te voi invata”), a fost respins in urma unor plangeri potrivit carora versurile sale ironizau protestele in masa organizate impotriva presedintelui Aleksandr Lukasenko, care ocupa aceasta functie din 1994.

Un nou cantec a fost propus de aceeasi trupa dupa acele critici, insa si cel de-al doilea single a fost respins de reprezentantii EBU.

Editia din 2021 a concursului Eurovision va avea loc in orasul olandez Rotterdam in perioada 18-22 mai.

Mai mult despre: ,

Comentarii: