pagina verde

Banca austriaca Raiffeisen raporteaza un profit de 685 de milioane de euro de pe urma operatiunilor din Rusia, cu aproape 10% mai mult ca anul trecut

Grupul austriac Raiffeisen Bank International, una din bancile europene cu cea mai mare expunere pe Rusia, a raportat marti o crestere cu 9% a profitului inregistrat de pe urma operatiunilor din Rusia in prima jumatate a anului, in timp ce la nivel de grup profitul a scazut cu 24%, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Profitul dupa taxe realizat de divizia RBI din Rusia in primele sase luni a fost de 685 milioane de euro, in crestere fata de un rezultat de 630 milioane de euro in perioada similara a anului trecut, grupul austriac precizand ca a beneficiat de cresterea veniturilor din dobanzi precum si de comisioanele mai mari.

Reuters a informat anterior ca Reuters avea intentia de a se separa de operatiunile din Rusia dar pana la urma a decis sa amane planurile vizand plecarea din Rusia.

Marti, grupul austriac a dezvaluit ca atat numarul angajatilor cat si cel al clientilor din Rusia a crescut in primul semestru. „Continuam sa lucram la viteza maxima asupra a doua optiuni pentru afacerilor noastre din Rusia: o vanzare sau o separare. In timp ce lucram asupra acestor optiuni complexe, continuam sa ne reducem operatiunile din Rusia”, a declarat directorul general de la RBI, Johann Strobl.

In trimestrul al doilea, grupul Raiffeisen Bank International a inregistrat un profit net de 578 milioane de euro, comparativ cu 1,27 miliarde de euro in perioada similara a anului trecut. Grupul austriac a precizat insa ca rezultatul de anul trecut a fost influentat de castigurile realizate de pe urma vanzarii subsidiarei din Bulgaria.

Pe piata din Romania, Raiffeisen Bank a realizat un profit de 874 milioane lei in primul semestru in timp ce veniturile bancii au crescut cu 21% fata de anul anterior, din volume de business mai mari si pe fondul mediului de dobanzi ridicate.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

7 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

12 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

11 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago