„Bandele de interlopi vor navali mai abitir in strada”. CTP, furios pe decizia CCR: „Weber, noua avocata a infractorilor”

analize

Decizia CCR prin care sunt declarate drept neconstitutionale amenzile date in perioada starii de urgenta este dur criticata de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Oare exista vreun domeniu al vietii noastre asupra caruia CCR sa nu-si arunce ucazurile? Biserica catolica are un Papa, infailibil, noi avem 9 (noua) pontifecsi maximusi care nu pot gresi niciodata.

Toate amenzile aplicate de politie pe baza Ordonantelor militare in Starea de Urgenta au fost declarate neconstitutionale. Mesajul CCR catre public este: ‘Cei care ati respectat legea sunteti multi, da` prosti! Nu mai tineti seama de nimic din ce va zic astia de la guvern, nu platiti nicio amenda, ii dati in judecata si castigati garantat! Si daca ati apucat sa platiti, va luati banii inapoi, chiar si ala care-si plimba pestele-n punga ca animal de companie. Vor sa va jecmaneasca si sa vina cu dictatura, nenorocitii!’.

Amenzile sunt mari pentru ca oamenii, chiar daca unii sunt inconstienti, sa sovaie inainte de a calca regulile de protectie a vietii. Daca se considera vinovati, pot sa plateasca rapid jumatate din minimul amenzii. Daca nu sunt de acord cu sanctiunile date de politisti, au posibilitatea contestarii lor in justitie. Ce treaba avea aici CCR?

Incepand de astazi, vor fi tot mai multi cei care le vor rade in nas politistilor. La randul lor, acestia vor fi mult mai timizi in a mai opri si sanctiona pe cineva. Bandele de interlopi vor navali mai abitir in strada si isi vor face mendrele, caci Curtea Constitutionala e prietena lor”, a scris CTP in Republica.

CTP mai spune ca Renate Weber a devenit „noua avocata a infractorilor”.

„Iar dupa 15 mai? Contestatara amenzilor la CCR, noua avocata a infractorilor, Weber, demna continuatoare a traditiei PSD, contesta acum si starea de alerta ce urmeaza a inlocui starea de urgenta. Judecatorii CCR se vor ocupa si de aceasta reclamatie, dupa ce, in dispretul pensionarilor nespeciali, au respins legea desfiintarii pensiilor speciale, care-i privea chiar pe ei, beneficiari de superpensii. Simplii cetateni pot fi pedepsiti pentru ceea ce se cheama conflict de interese, judecatorii CCR nu, caci ei sunt deasupra oricarei legi”, a mai subliniat CTP.

Mai mult despre: ,

Comentarii: