„Pentru bani, nu-mi purta de grija”. Chirieac i-a raspuns lui Stelian Tanase de ce pupa PSD

news

Scriitorul Stelian Tanase relateaza o conversatie pe care a purtat-o cu „un jurnalist care incaseaza bani de la Dragnea&Co.”. Desi nu l-a nominalizat, este limpede ca se refera la Bogdan Chirieac, deoarece a „acumulat o avere frumusica amestecind afacerile cu jurnalismul si intriga politica”.

Tanase afirma ca l-a intrebat pe acel „jurnalist” „de ce accepta sa se prostitueze si sa se compromita? Pentru bani?”. „Da, zice! Pentru bani”, a povestit Stelian Tanase.

Iata relatarea lui Stelian Tanase.

„Zilele trecute am conversat 2-3 minute cu un jurnalist care incaseaza bani de la Dragnea&Co. L-am intrebat de ce accepta sa se prostitueze si sa se compromita? Pentru bani? Da, zice! Pentru bani. Si ce faci cind Dragnea o sa cada de la putere si in locul PSD vin altii. Zice – Si aia vor dori sa fie pupati in fund! Nimanui nu ii place sa fie criticat. Numai laudele se platesc. Nu-mi purta de grija, ma descurc! Aici conversatia s-a incheiat.

Asa va sa zica. Adevarat e ca respectivul a gravitat in jurul lui Constantinescu in perioada 1996-2ooo. Apoi s-a parcat in anturajul Nastase cit a fost premier. Apoi s-a cotrocenizat – pe vremea lui Basescu. Acum e cu Dragnea trup si suflet. Ma rog, se preface. E prea inteligent ca sa se devoteze cuiva. Principul lui este ‘Pupa-l pe bot si iai tot!’ de la Dinu Paturica citire (Ciocoii vechi si noi). A acumulat o avere frumusica amestecind afacerile cu jurnalismul si intriga politica. E un om care traieste de fapt de culise. E cinic si ubicuu. Il zaresti peste tot unde se imparte ceva.

Nu dati cu piatra in acest personaj, va rog mult. Ca el sunt multi in presa centrala si locala. In posturile de radio, pe canalele tv, prin gazete. Mai nou, apar si pe facebook. Au bloguri, de unde isi imprastie minciunile on line. Pe scurt se cauta cu frenezie – pentru a fi curtati si goliti la portofel – oamenii puterii si partidele la guvernare. Jurnalistii independenti au cam disparut. Dar si cei care sustin de regula opozitia. Motivul – sa nu fie pusi in situatia dezagreabila de a sustine puterea. E un lucru fatal pentru jurnalistii care vor sa isi apere reputatia.

In opozitie nu se dau foloase necuvenite, nu se distribuie avantaje. Ba risti sa iti pierzi si postul. Sa iti arate patronul usa si sa te trezesti peste noapte somer. Daca mai ai si rate la banca si copiii de crescut pe acasa, ai dat de un mare necaz. Si ce rost are!?

Astfel, prin acest mecanism simplu se perverteste spatiul public. Nu e singurul, dar e unul cu efectele cele mai nocive”, a scris Tanase pe stelian-tanase.ro.

Newsweek Romania a dezvaluit ca Bogdan Chirieac a incasat, prin intermedirari, peste un milion de lei de la PSD. „Un alt beneficiar este ‘jurnalistul’ si ‘analistul’ Bogdan Chirieac, prin firma Press Media Electronic SRL, care a incasat anul acesta de la PSD nu mai putin de 1.157.149 de lei”, scrie Newsweek Romania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: