Bani publici pentru trustul lui Felix. Surpriza, dupa ce Allen Coliban a facut publice toate contractele Primariei Brasov pe 2020

politica

Primarul Brasovului, Allen Coliban, a anuntat miercuri ca toate contractele Primariei in valoare de peste 5.000 de euro sunt facute publice. Pentru inceput, au fost publicate contractele din 2020. Printre acestea se afla si un contract din care reiese ca fostul primar, George Scripcaru, a platit aproximativ 100.000 de euro trustului lui Dan Voiculescu.

„Este o promisiune pe care am onorat-o si care sper sa le fie utila tuturor celor care vor sa afle informatii despre cheltuirea banilor publici, dar si celor care vor sa faca o analiza mai amanuntita asupra sumelor pe care Primaria Brasov le cheltuieste pe diverse capitole.

Brasovenii au dreptul sa stie cum gestionam banii lor, ce obligatii contractuale ne asumam si ce cheltuieli facem in numele lor. Aceasta este doar o prima etapa, vor urma si alte documente si informatii care vor fi facute publice in acest mod.

De exemplu, eu consider ca brasovenii trebuie sa aiba acces, in acest fel, la proiectele de investitii, incepand cu publicarea studiilor de fezabilitate si proiectelor tehnice, continuand cu stadiul implementarii lor si cu prezentarea la zi a lucrarilor efectuate. Asa cum Curtea de Conturi verifica in fiecare an modul in care se cheltuiesc banii publici, consider ca in aceeasi masura brasovenii au dreptul sa stie cum utilizam banii platiti de ei ca taxe si impozite”, a declarat primarul Allen Coliban.

Contractele sunt publicate pe site-ul Primariei, brasovcity.ro.

,,Daca intrati pe pagina primariei, la Transparenta si liber acces, undeva in josul paginii este lista de contracte pe 2020. Probabil va dura un pic pana vom incarca si contractele din anii precedenti, dar e bine ca acum sunt disponibile cele din 2020. A durat ceva anonimizarea lor, in conformitate cu prevederile GDPR, dar sunt toate aici si le puteti vedea”, a mai spus primarul.

Printre contractele publicate se afla si unul incheiat de fostul primar, George Scripcaru, cu Antena 1, in valoare de aproximativ 100.000 de euro. Contractul a fost semnat cu o luna inainte de alegerile locale, pierdute de Scripcaru. Majoritatea reclamelor au fost difuzate in septembrie, luna in care a avut loc campania electorala pentru alegerile locale.

Mai mult despre:

Comentarii: