Banicioiu se sacrifica, nu mai candideaza pentru Parlament: „Afirmatiile DNA sunt false”

politica

Fostul ministru Nicolae Banicioiu, suspectat de DNA de trafic de influenta si luare de mita, considera acuzatiile vehiculate in presa false si afirma ca doreste sa aiba acces la dosar cat de repede si precizeaza ca, data fiind situatia, a decis ca nu va mai candida pentru un mandat parlamentar, in prezent el fiind deputat.

”Am vazut astazi cu surprindere comunicatul DNA si vreau sa fac urmatoarele precizari: in primul rand consider acuzatiile vehiculate in presa false si din aceasta cauza doresc sa am acces la dosar cat de repede posibil! Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns si cred ca totusi clarificarea cat mai rapida a situatiei, va fi in interesul tuturor. Inteleg ca odata cu inceputul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar ingreuna lamurirea lucrurilor si din aceasta cauza am decis ca nu voi mai candida!”, a scris Banicioiu pe Facebook.

El spune ca isi doreste ”doar aflarea cat mai rapida a adevarului”.

”Sper ca acest demers sa nu fie generat de persoane care au ele probleme si probabil, ca sa scape, au inventat fapte”, conchide Banicioiu, precizand ca va comunica atunci cand va afla mai multe detalii legate dosar.

Procurorii cer incuviintarea urmaririi penale a lui Nicolae Banicioiu, suspectat de trafic de influenta si luare de mita, pe vremea cand era ministru. DNA a trimis 182 de volume la Camera Deputatilor

”Procurorii desfasoara o investigatie care vizeaza suspiciuni de savarsire a unor fapte de coruptie in contextul comercializarii de bunuri de uz medical catre spitalele publice situate pe raza Municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov si aflate in subordinea Ministerului Sanatatii. In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de o persoana, deputat in Parlamentul Romaniei, la data faptelor avand functia de ministru, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita in forma continuata”, a transmis, marti, DNA.

Persoana la care se face referire este Nicolae Banicicioiu, fost ministru al Tineretului si fost ministru al Sanatatii.

Potrivit procurorilor, ”in perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, persoana respectiva, in calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri si ar fi primit direct, de la unul dintre acestia, suma totala de 1.292.122 lei, lasand sa se creada ca are influenta asupra ministrului Sanatatii si a functionarilor publici din cadrul acestei institutii si ca ii va determina sa indeplineasca sau sa nu indeplineasca acte ce intrau in indatoririle lor de serviciu”.

”Ulterior, aceeasi persoana ar fi primit de la aceiasi oameni de afaceri, prin intermediul unui complice, suspect in cauza, suma totala de 2.612.389 lei in legatura cu exercitarea atributiilor de ministru, functie detinuta in perioada 05.03.2014-17.11.2015”, a mai transmis DNA.

Mai mult despre: ,

Comentarii: