Banii coruptilor romani o sa-l coste scump pe Giuliani. Sapte senatori americani cer Departamentului de Justitie sa il verifice pe avocat

news

Sapte senatori democrati au cerut miercuri Departamentului de Justitie american sa verifice daca activitatile lui Rudy Giuliani, avocatul presedintelui american Donald Trump, in favoarea unor entitati straine, au respectat legile federale privint activitatea de lobby, relateaza Politico.

„Cerem Departamentului de Justitie sa verifice daca activitatea lui Giuliani este in concordanta cu Foreign Agents Registration Act (FARA), inclusiv daca acesta are obligatia sa raporteze activitatile politice, daca are activitati frauduloase sau deficiente si anormalitati in declaratiile inregistrate”, au mentionat cei sapte senatori intr-o scrisoare trimisa procurorului John Demers.

Rudy Giuliani a declarat ca „nu a existat nimic care sa inflenteze Guvernul Statelor Unite”. Acesta a adaugat ca nicio parte a muncii sale nu implica FARA, deoarece compania este o entitate americana.

„Ei cred ca sunt naiv, cum sunt ei. Cum sunt toti reprezentantii autoritatilor juridice si de securitate”, a declarat avocatul, citat de Mediafax.

Scrisoarea senatorilor vine la o saptamana dupa ce s-a aflat ca Giuliani a fost platit de compania Freeh Group International Solutions, detinuta de fostul director FBI Louis Freeh, pentru a trimite o scrisoare presedintelui Romaniei in care a criticat masurile anti-coruptie.

„Activitatea aceasta ridica intrebari. Daca Giuliani a incercat sa influenteze politicile Statelor Unite si care este pozitia adevarata a Guvernului SUA, avand in vedere faptul ca Giuliani este avocatul personal al lui Donald Trump”, au mentionat senatorii, facand referire la scrisoarea trimisa oficialilor romani.

Rudy Giuliani i-a trimis o scrisoare presedintelui Iohannis prin care sunt contestate abuzurile din justitie si se cere o analiza a protocoalelor secrete. Avocatul a mentionat ca este nevoie de o comisie de judecatori internationali care sa faca o analiza corecta si ca trebuie identificati magistratii care sunt vizati de dosarele DNA.

Pozitia sustinuta de Giuliani in scrisoarea trimisa presedintelui Klaus Iohannis contrazice pozitia Departamentului de Stat american.

„Romania a facut progrese considerabile in ceea ce priveste combaterea coruptiei si aplicarea eficienta a legii (…) Incurajam Romania sa mearga in continuare pe acest drum”, se arata intr-un raspuns al purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat, pentru The Guardian.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: