„Banii sunt pentru marirea pensiilor”. Anuntul lui Florin Citu care le strica planurile pesedistilor

politica

Ministrul de Finante, Florin Citu, a declarat duminica seara, la Digi24, ca decizia privind majorarea pensiilor din toamna este una politica, mentionand ca banii au fost prevazuti in buget.

Intrebat, duminica seara, la Digi 24, daca el crede ca pensionarii se mai asteapta la cresterea pensiilor, din toamna, Florin Citu a spus: „Nu pot eu sa va dau un raspuns, este o decizie politica pe care trebuie sa o ia Guvernul Romaniei. Dar in acest moment banii sunt, acel capitol de cheltuieli are alocate sumele respective, bineinteles asta duce la deficit, care trebuie finantat si il vom finanta pana atunci”.

El a dat asigurari ca nu vor exista probleme cu plata pensiilor „asa cum sunt astazi”, salariilor, somajului tehnic.

„Situatia economiei nu este dintre cele mai bune, eu vad o revenire a economiei, vad o revenire rapida si mult mai buna decat ne asteptam, dar, este adevarat, socuri din acestea pot sa ia resursele dintr-un domeniu pe care il duceai spre investitii catre un alt domeniu. Vom face toate eforturile sa platim tot ce avem in buget la timp si vom aloca mai multe resurse in partea a doua investitiilor”, a mai spus Citu.

PSD a anuntat insistent ca Guvernul nu mai are bani pentru marirea pensiilor cu 40% din luna septembrie.

Mai mult despre:


Comentarii: