Categories: life

Banksy: Artistul isi „confirma” prenumele intr-un interviu BBC din 2003

O inregistrare audio din 2003, pierduta si regasita, care contine un interviu luat artistului stradal Banksy, dezvaluie care este prenumele acestuia. In inregistrarea din 2003, reporterul BBC Nigel Wrench il intreaba daca se numeste „Robert Banks”, iar artistul ii raspunde: „Este Robbie”.

In acest interviu, Banksy compara abordarea sa fata de arta – care implica producerea de graffiti sub acoperire si rapid – cu mesele facute la cuptorul cu microunde.

Este unul dintre cele mai vechi interviuri radio cunoscute cu artistul, care este adesea descris ca „misterios” si „secretos”.

Identitatea reala a lui Banksy nu a fost dezvaluita niciodata, dar interviul ofera fanilor sai, care includ multe celebritati de top, o sansa rara de a-i auzi vocea.

Artistul – la vremea in varsta de 20 de ani – a fost intervievat de Wrench, un fost corespondent de arta BBC, in vara anului 2003, pentru a marca deschiderea expozitiei Banksy Turf War in estul Londrei.

O versiune editata a fost difuzata in luna iulie in programul PM al BBC. Cu toate acestea, nu a fost folosit tot materialul.

In materialul care nu a mai fost auzit pana acum, Banksy apara vehement vandalismul, numindu-l arta.

„Nu sunt aici sa-mi cer scuze pentru asta”, i-a spus el lui Wrench. „Este un mod mai rapid de a-ti sustine punctul de vedere, nu? In acelasi fel, mama obisnuia sa gateasca friptura de duminica in fiecare duminica si spune in fiecare duminica: `Este nevoie de ore pentru a o pregati, minute pentru a manca` ea mananca mese facute la microunde pentru o singura persoana si pare mult mai fericita. Eu intr-adevar adopt aceasta abordare a artei. Vreau sa o duc la bun sfarsit”.

Cand a fost intrebatr daca graffiti-ul este vandalism si il considera ilegal, Banksy le-a dat oamenilor urmatorul sfat: „Iesiti! Faceti lucruri praf! Distrati-va!”, a spus el, adaugand ca altii, la randul lor, ar putea desena peste munca lor. „Alti oameni, o pot schimba. Pot scapa de ea”, a spus el.

Banksy a devenit cunoscut printr-o serie de graffiti care au aparut pe cladiri din toata tara, marcate de temele lor satirice. Este unul dintre cei mai faimosi artisti ai lumii, dar, in ciuda acestui fapt, alege sa-si ascunda identitatea.

In 2018, a uimit lumea artei cand desenul sau „Girl With Balloon” (Fata cu balon) s-a „autodistrus” la Londra, imediat dupa ce a fost vanduta la licitatie.

Desenul a fost initial sablonat pe un perete din estul Londrei si a fost reprodusa la nesfarsit, devenind una dintre cele mai cunoscute imagini ale lui Banksy.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Fiul lui Doldurea a cautat sa fuga din Romania. Anchetatorii au descoperit ca acesta se uita dupa „tari fara extradare” si „boli cu care nu se face puscarie”

Ionut Doldurea, fiul primarului reales Ion Doldurea (PSD), a cautat pe internet informatii despre "tari…

8 ore ago

Presshub: Unde sunt voturile REPER. Partidul acuza fraude in procesele verbale de la sectiile de vot

Unde sunt voturile REPER. Partidul a facut public faptul ca cetateni care au votat pentru…

2 ore ago

Cod rosu de furtuna pentru municipiul Bucuresti si in alte trei judete. Grindina de mari dimensiuni

Administratia Nationala de Meteorologie a emis joi seara avertizari Cod rosu de furtuna pentru municipiul…

2 ore ago

Cod portocaliu de furtuna si ploi torentiale in tara

O ploaie torentiala violenta a lovit Clujul joi seara. Pompierii au fost solicitati sa intervina…

8 ore ago