Barbatii rusi fug si in Kazahstan, patru puncte de frontiera sunt complet blocate: „Au mai putin de 35 de ani, varsta pentru mobilizare”

externe

Kazahstanul a inregistrat o crestere a numarului sosirilor din Rusia, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a anuntat miercuri inrolarea rezervistilor pentru a lupta in Ucraina, anunta vineri autoritatile kazahe, relateaza Reuters, citata de news.ro.

Presedintele rus Vladimir Putin a decretat miercuri prima mobilizare in Rusia de dupa al Doilea Razboi Mondial si a reusit astfel sa provoace un exod al barbatilor aflati la varsta mobilizarii.

Patru dintre cele 30 de puncte ale frontierei dintre Rusia si Kazahstan – a doua cea mai mare din lume – erau blocate, anunta intr-un comunicat granicerii kazahi.

Granicerii kazahi nu precizeaza, insa, numarul rusilor intrati in tara.

Un martor, care a cerut protectia anonimatului, de frica pentru siguranta sa, declara Reuters ca rusii stau la coada la un post de frontiera de joi dimineata si ca a vazut un trafic neobisnuit de intens si controlate indelungate si aprofundate ale masinilor rusesti.

Multi dintre cei care vor sa traverseze frontiera sunt barbati care par sa aiba varsta prevazuta de mobilizare, si anume mai putin de 35 de ani, declara acest martor.

Comentarii: