Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

externe

Robert Fico, asasin, complice, mesaje, internet, sterse

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico se numeste Juraj Cintula. Acesta a fost angajat al unei companii private de securitate si era un poet apreciat in Slovacia.

De altfel, barbatul era membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia si al cercului literar Duha („Curcubeul”). El a scris trei carti de poezii, inclusiv una intitulata „Visul unui rebel”, dar si al unui roman – „Mesaj de sacrificiu”.

In 2016, Cintula insusi a supravietuit unei tentative de asasinat, cand a fost atacat intr-un centru comercial din orasul Levice de un tanar aflat in stare de ebrietate.

Fiul lui Cintula a declarat ca tatal sau avea permis de port-arma si a negat informatiile aparute potrivit carora Cintula ar fi fost pacient al unui spital de psihiatrie.

Cintula se afla acum in arest, iar cazul sau este gestionat de Agentia Nationala Penala din Slovacia.

Premierul slovac Robert Fico se afla in stare critica dupa ce a fost impuscat miercuri in plina strada dupa o sedinta de guvern desfasurata in orasul Handlova, potrivit unui mesaj postat pe contul sau oficial de Facebook, relateaza agentia EFE.

„A fost impuscat de mai multe ori si in prezent viata sa este in pericol”, precizeaza acest mesaj, adaugand ca Fico a fost transportat la spitalul din Handlova, de unde a fost preluat de un elicopter catre un spital din orasul Banska Bystrica, la circa 65 de kilometri de Handlova.

„El este acum transportat cu elicopterul la Banska Bystrica, intrucat ar dura prea mult timp pana la Bratislava, avand in vedere necesitatea unei interventii urgente”, precizeaza guvernul slovac.

Robert Fico a suferit rani la abdomen, picioare si brate, potrivit cotidianului Dennik N. El a fost impuscat dupa ce a iesit din Casa de Cultura a orasului Handlova, unde se desfasurase o sedinta de guvern. Fico saluta un mic grup de cetateni adunati acolo, dintre care unul purta o pancarta antiguvernamentala, moment in care s-a tras asupra lui.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: