externe

Barbatul care a ucis un politist la Bruxelles si a ranit un altul se afla pe o lista cu extremisti potential violenti

Barbatul care a ucis joi seara un politist si a ranit altul in Bruxelles se afla pe o lista cu extremisti potential violenti, au declarat procurorii din Belgia citati de BBC.

Suspectul a strigat „Allahu Akbar” sau „Allah e mare” inainte sa atace potrivit celui de-al doilea ofiter care a fost si el injunghiat, dar a supravietuit.

Suspectul a fost impuscat de alti politisti si ramane in spital.

La o conferinta de presa sustinuta vineri la Bruxelles, oficialii au declarat ca cetateanul belgian Yassine M a fost arestat intre 2013 si 2019 pentru infractiuni non-teroriste si se afla pe o lista cu extremisti violenti.

Autoritatile belgiene au declarat ca suspectul a intrat mai devreme intr-o sectie de politie din zona Schaerbeek din nordul Bruxelles-ului, pentru a solicita ajutor psihologic, fiind incoerent si vorbind despre ura sa fata de politie.

El a fost escortat la o unitate de psihiatrie pentru tratament, dar cand politia a contactat spitalul mai tarziu, se pare ca deja plecase, potrivit procurorului federal belgian, care conduce cazul.

Purtatorul de cuvant Eric Van Duyse a declarat ca suspectul a vizat doi ofiteri in timp ce acestia asteptau la un semafor intr-un vehicul de patrulare langa aglomerata Gara de Nord.

Barbatul l-a injunghiat pe sofer, un ofiter de 29 de ani, numit Thomas M, in gat cu un cutit, provocandu-i rani mortale, apoi l-a injunghiat si pe al doilea ofiter, in varsta de 23 de ani, in brat. Acesta a fost dus la spital pentru o interventie chirurgicala de urgenta si se spune ca se recupereaza.

Un localnic a declarat pentru BBC ca a auzit „cinci sau sase focuri” trase la scurt timp dupa atac, care a avut loc in jurul orei 19:15.

Procuratura federala a declarat ca atacul este considerat asasinat si tentativa de omor intr-un context terorist.

Van Duyse a declarat pentru BBC ca nu stia ca autoritatile au fost in contact cu suspectul de la eliberarea lui din inchisoare in urma cu patru ani.

Conform legislatiei existente, a spus el, suspectul nu ar fi putut fi retinut pentru ca a cerut ajutor in mod voluntar. El a spus ca vor analiza  evenimentele.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

4 ore ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

2 ore ago

FSB recruteaza refugiati ucraineni pentru sabotaje in Europa. In Polonia, a fost lichidata deja o retea de spionaj care lucra pentru Moscova

Oficialii occidentali spun ca Rusia a reusit sa combine cu succes inregistrarile camerelor de luat…

47 de minute ago

Malin Bot a castigat procesul cu Romania TV si George Simion. Trebuie sa primeasca daune morale

Malin Bot a castigat procesul pentru calomnie pe care l-a intentat, in comun, postului Romania…

O oră ago

Trupele ucrainene se retrag in Harkov sub presiunea ofensivei Rusiei. Zelenski si-a anulat toate calatoriile in strainatate

Ucraina si-a retras trupele din mai multe sate din regiunea de frontiera Harkov, in urma…

45 de minute ago

Moscova: O extrem de rara referire la pierderile de pe front. Noul ministru al Apararii enumera prioritatile privind invazia din Ucraina

Andrei Belousov, noul ministru al Apararii numit de presedintele rus Vladimir Putin, fara experienta militara…

43 de minute ago