Barbatul de 50 de ani care a impuscat un tanar la Vama Veche era colonel in rezerva si venise la mare singur, pe motocicleta si inarmat

news

Aproape patru ore a durat operatiunea politistilor si jandarmilor de vineri, 14 iulie a.c., din campingul Vama Veche. Fortele de ordine s-au mobilizat, au blocat strazi, au cerut martorilor sa plece, in timpul operatiunii de negociere.Initial, spun martorii, citati de Adevarul, a fost un conflict banal intre mai multi tineri care au pus muzica tare in camping si un turist de 50 de ani, care voia sa se odihneasca.

In timpul scandalului, turistul a scos o arma de foc, un pistol de 9 milimetri. A tras in beton ca sa ii sperie, spun martorii, insa proiectilul a ricosat si l-a ranit pe un tanar de 21 de ani in picior. Au urmat scene de groaza. In timp ce victima a ajuns la spital, cel care a tras si-a pus pistolul la tampla si a amenintat ca se omoara.

„Isi punea pistolul la cap, si punea pistolul la gat, mai bea din bere” a declarat o turista despre cele petrecute. „A crezut ca l-a omorat pe baiatul acela…” In cele din urma, turistul a lasat pistolul si s-a predat. Este vorba despre o arma cu glont, calibrul 9 milimetri.

„De la fata locului a fost ridicata arma folosita de persoana in cauza, respectiv o arma letala cu glont de calibrul 9×19 mm, pe care aceasta o detinea legal. Barbatul a declarat ca, pe fondul consumului de alcool si al unor neintelegeri cu alte persoane din camping, ar fi actionat accidental pistolul”, precizeaza IPJ Constanta.

Potrivit politistilor, barbatul a fost dus la Clinica de Psihiatrie Palazu Mare, pentru a fi examinat din punct de vedere neuropsihic. „In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, uz de arma letala fara drept, tulburarea ordinii si linistii publice si amenintare”, mai mentioneaza IPJ Constanta.

Barbatul a fost condus la Clinica de Psihiatrie Palazu Mare, in vederea examinarii neuropsihice.
In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, uz de arma letala fara drept, tulburarea ordinii si linistii publice si amenintare.

Cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor de fapt si a luarii masurilor legale ce se impun.

Barbatul care a pus Politia pe jar, intr-o situatie de criza ce putea degenera, este un colonel in rezerva. Martorii spun ca a venit la mare singur, pe motocicleta, insa nu este clar de ce a plecat in vacanta avand asupra sa o arma de foc.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: