Bark Air, o companie dedicata cateilor si insotitorilor lor umani

life

Bark Air, o noua companie aeriana care pune cainii pe primul loc, a avut, joi, calatoria inaugurala de la New York la Los Angeles, potrivit CBS News.

Bark, o companie fondata in 2011, care vinde hrana pentru caini si alte produse, a anuntat in aprilie noul serviciu pentru animale.

Operatorul public charter K9 jets, cu sediul in Regatul Unit, permite, de asemenea, animalelor de companie sa calatoreasca alaturi de stapani in cabina aeronavei, si nu in cala.

„Suntem incantati sa ne folosim cunostintele capatate invatat de-a lungul anilor pentru a crea o experienta care sa fie cu adevarat pe primul loc, care este drastic diferita de acceptarea cainilor”, a spus co-fondatorul si CEO-ul Bark, Matt Meeker in aprilie. „Credem ca aceasta initiativa va creste gradul de constientizare a misiunii si valorilor marcii noastre, va introduce mai multi iubitori de caini in familia Bark si va ajuta la imbogatirea vietii cainilor si a oamenilor lor din intreaga lume”, a adaugat el.

Pentru primul zbor de la New York la Los Angeles de joi au fost vandute toate biletele, conform site-ului de rezervari al lui Bark. Compania a spus ca a lansat acest serviciu pentru a face calatoriile pe distante lungi mai confortabile pentru cainii care nu intra sub scaunele din fata pasagerilor din aeronavele comerciale.

„Prea des, cainilor li se interzice calatoria, sunt tinuti intr-o geanta de mana sau calatoresc in cala”, a declarat compania in aprilie.

Potrivit Bark Air, cainii vor socializa intre ei in ceea ce compania numeste o configuratie de cabina „centrata pe caini”. Asemenea pasagerilor umani de prima clasa, cainilor de la bord li se vor oferi recompense, casti care reduc zgomotul, o bautura la alegere si alte surprize, a spus compania.

Initial, serviciul va zbura intre zona metropolitana a orasului New York si Los Angeles, precum si de la New York la Londra. Mai multe rute vor fi adaugate in curand, a spus compania.

Bark Air va functiona ca un serviciu public charter, zburand cu avioane spatioase Gulfstream G5. Nu detine si nu opereaza nicio aeronava. Fiecare bilet de caine vine cu un permis pentru un om. Familiile pot cumpara, de asemenea, permise suplimentare. Copiii cu varsta sub 18 ani nu au voie la bord. Nu exista restrictii de marime sau rasa pentru caini. Aeronava Gulfstream G5 Bark Air poate duce 15 pasageri, dar transportatorul vinde doar 10 bilete pe zbor.

Biletele nu sunt ieftine. Un zbor doar dus de la New York la Los Angeles in iunie costa 6.000 de dolari pentru un caine si un om. Un bilet de la New York la Londra costa 8.000 de dolari.

In mai, Meeker a recunoscut costul ridicat al serviciului dar a spus ca se asteapta ca preturile sa scada pe masura ce cererea va creste.

„Acest lucru este prohibitiv pentru majoritatea familiilor, dar mai putin costisitor decat majoritatea optiunilor de astazi. Si asa au inceput cele mai inovatoare produse si servicii. De la televizoare, telefoane, aparate video si DVD playere, pana la automobile, calatorii cu trenul si cu barca si, da, chiar si zborurile, toate acestea au inceput cu preturi foarte mari pana cand cererea a crescut si costurile au putut fi reduse prin deservirea maselor”, a spus Meeker.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: