Barna, alaturi de Stelian Ion dupa atacul lui Iohannis: „Avem un blocaj din cauza UDMR. Mesajul presedintelui exprima aceeasi nemultumire pe care o avem si noi”

politica

Vicepremierul Dan Barna a comentat vineri criticile lui Klaus Iohannis la adresa ministrului Justitiei, Stelian Ion. El considera ca presedintele Klaus Iohannis exprima aceeasi „nemultumire” pe care o au si cei de USR-PLUS legata de atitudinea UDMR referitoare la acest subiect. „Nu putem sa avem un program de guvernare agreat si sustinut in Parlament in momentul investirii Guvernului si apoi sa nu ne mai respectam acele angajamente”, sustine Dan Barna.

„Colegul meu, ministrul Justitiei, Stelian Ion, a prezentat mai multe cai. Pentru a putea sa faci reforma in Justitie, e nevoie ca toate fortele politice care conteaza sa sustina acest demers. In momentul de fata avem un blocaj in coalitie, vedem ca partenerul UDMR nu doreste acest lucru si mesajul presedintelui exprima aceeasi nemultumire pe care o avem si noi – nu putem sa avem un program de guvernare agreat si sustinut in Parlament in momentul investirii Guvernului si apoi sa nu ne mai respectam acele angajamente”, a afirmat Barna, la Guvern.

Intrebat cine nu-si respecta angajamentele, el a raspuns ca UDMR nu doreste desfiintarea SIIJ, asa cum s-a agreat in coalitia de guvernare. „Stim foarte clar: pe subiectul SIIJ avem o pozitie a UDMR, care, in realitate, doresc doar mutarea Sectiei speciale la Parchetul General, nu desfiintarea acesteia, asa cum am agreat in coalitie”, a sustinut liderul USR PLUS.

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta in judetul Giurgiu, ca sunt multe lucruri care nu functioneaza in coalitia aflata la guvernare si a dat ca exemplu desfiintarea SIIJ si Legile justitiei.

„Mai sunt multe lucruri care nu functioneaza. Bunaoara, SIIJ nu a fost desfiintata, chit ca toata lumea s-a laudat ca asa va face, ministrul Justitiei nu a gasit inca calea potrivita, legile justitiei – nici nu exista un proiect acceptat in coalitie si sunt si eu nemultumit de aceste lucru. Sunt si alte, si alte reforme care au fost promise si deocamdata auzim ca se intalnesc si se discuta, deci mai este mult de lucru, dar aceasta formula sunt convins ca poate sa functioneze”, a explicat Iohannis.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: