Barna anunta ca si noul USL va fi alungat: „Echipa Iohannis – Ciolacu pare astazi stapana universului. Asa parea si Dragnea, stapanul universului”

politica

Vicepresedintele USR Dan Barna este de parere ca „liberalismul, atat cat mai era in Partidul National Liberal, tocmai a sucombat in acest moment, tocmai i s-a pus cruce de catre echipa castigatoare”, el aratand ca USR, un partid „liberal modernizator”, va fi cel care va promova valorile liberale.

„Presedintele Iohannis a decis sa readuca PSD la guvernare, inseland asteptarile si promisiunile facute romanilor. (…) Vedem o guvernare care nu va mai fi in niciun fel pentru Romania, adica vorbim despre o guvernare de impartit oportunitati, de jumulit banul public. Liberalismul, atat cat mai era in Partidul National Liberal, tocmai a sucombat in acest moment, tocmai i s-a pus cruce de catre echipa castigatoare. Vedem un nou FSN, vedem o imagine pe care romanii care au iesit la Ordonanta 13 si cei care au iesit la vot nu si le-a imaginat nimeni.

Pot sa spun ca daca PNTCD-ul a fost lapidat foarte scurt dupa alegeri, cu aceasta coalitie se termina si povestea PNL-ului istoric, cat mai era el. Practic, din acest moment, istoria partidelor, sa zicem democratice, dinainte de razboi merge la cimitir. Este nevoie de un nou suflu in politica, de aceea USR va fi in opozitie si va fi alternativa aceea liberala, singura alternativa liberala democratica care mai exista in momentul de fata in Romania. (…) In acest moment, intrucat spectrul liberal este complet liber, USR este partidul care isi insuseste in continuare aceste valori despre care vorbim inca din momentul infiintarii”, a afirmat Dan Barna, luni seara, la Digi 24, citat de news.ro.

El a mentionat ca dintotdeauna USR a fost „un partid liberal modernizator” si un partid modern de centru-dreapta.

Dan Barna a facut comparatia cu Liviu Dragnea, despre care a spus ca in perioada 2017-2018 „parea stapanul universului”, aratand ca „echipa Klaus Iohannis-Marcel Ciolacu pare astazi stapana universului” si spunand, in acest context, ca spera ca ceea ce se intampla acum sa fie „o sincopa de guvernare” care sa fie „de cat mai scurta durata”.

El a vorbit despre un „sentiment de revolta, de lehamite si de furie fata de ceea ce presedintele Iohannis a decis sa le faca romanilor”.

Mai mult despre:

Comentarii: