Barna anunta doua demersuri la Bruxelles in sprijinul lui Cristi Danilet: „Abuz grosolan al unui sistem care are din nou sentimentul ca si-a tras tara la cheie”

politica

Vicepresedintele USR Dan Barna a anuntat, marti, printr-o postare, ca formatiunea va sesiza Comisia Europeana in legatura cu decizia absurda a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecatorul Cristi Danilet, fostul ministru al Justitiei, Stelian Ion lucrand deja la textul sesizarii. De asemenea, spune Barna, deputatul Iulian Bulai va ridica aceasta problema la intrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

”Stiu ca dupa acest an de crize si dezamagiri politice majore multi dintre cei care am fost in strada la Colectiv si la Ordonanta 13 simtim o mare frustrare si dezamagire si lehamite. Ceea ce i s-a intamplat insa ieri judecatorului Cristi Danilet ne arunca inapoi direct ‘linistea’ regimului Iliescu Nastase, direct in (ne)justitia lui Rodica Stanoiu. Sa ne dam batuti, sa tacem dezamagiti, sa abandonam comod ar insemna ca toti anii acestia din urma, cu toate sperantele lor au fost degeaba. Ar insemna sa ridicam din umeri si sa ne inclinam in fata abuzului grosolan al unui sistem care are din nou sentimentul ca si-a tras tara la cheie. NU, eu nu voi accepta asta, NU, USR nu va accepta asta”, a scris Barna.

Fostul lider USR anunta: ”Vom sesiza, si colegul Stelian Ion lucreaza deja la text, Comisia Europeana in legatura cu decizia absurda a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecatorul Cristi Danilet. La randul sau, deputatul Iulian Bulai va ridica aceasta problema la intrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei la care participa astazi”.

Potrivit lui Barna, ”ceea ce se intampla zilele acestea in justitie este un atac grav si un avertisment, pe care l-am mai trait, la adresa magistratilor independenti”.

”E o noua etapa a unui razboi care din pacate nu da semne ca se apropie de final. Din contra chiar, Coalitia de guvernare si presedintele Romaniei trebuie sa se delimiteze ferm de aceste atacuri inainte de a pune Romania pe lista statelor in care statul de drept nu mai functioneaza. O astfel de evolutie nu numai ca afecteaza imaginea tarii dar risca, intr-un final, sa duca si la grave pierderi financiare. PSD, PNL si UDMR trebuie sa inteleaga ca au de invins o pandemie, au de administrat economia, au de gasit solutii la nenumarate probleme. Nimeni nu a iesit pana acum castigator dintr-un razboi pentru ingenuncherea justitiei si nu Polonia este exemplul de urmat”, scrie Dan Barna.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratura a judecatorului Cristi Danilet pentru ”manifestari pe retelele de socializare”. Judecatorul a precizat ca sanctiunea i-a fost aplicata pentru filmulete publicate pe TikTok si ca va face recurs.

Mai mult despre: ,

Comentarii: